Monday, December 06, 2021

Otätt

Tyckt att det varit ovanligt kyligt på vissa ställen på golvet på sistone. Inte så konstigt visade det sig när jag ikväll upptäckte att det inte bara drog utan rentav hade bildats is nere vid hörnet på balkongdörren. Är väl tätningslisten som behöver bytas antar jag. Sånt är så jäkla mycket smidigare om man bor i hyresrätt och bara behöver göra en felanmälan istället för att behöva fixa det själv. Men men, det får väl ge sig. Fick täta lite provisoriskt med en handduk så det i alla fall inte blåser rakt in.

Var annars iväg på lite jobb i förmiddags. Det fick så smidigt att jag rentav han sätta mig och läsa en timme på eftermiddagen. Det är typ unheard of när det är deadlinevecka annars. Men med något färre uppdrag än till tidigare nummer under hösten och att jag jobbat på effektivt de närmast föregående veckorna blev det så den här gången. Det är inga fel, kan man undvika alltför mycket slutspurtsstress är det ju bara bra. Har ett par texter kvar att skriva varav en kräver en resa och den andra en del tankemöda. Men på det hela taget ligger jag extremt bra till tidsmässigt just nu. Får väl se framåt slutet av veckan om jag fortfarande tycker att jag gör det.

Ändrade inkomstuppgifterna hos csn med anledning av upphovsrättsersättningen jag fick förra veckan. Vips skulle jag betala dem ytterligare några hundralappar före nyår. Jaja, det må väl vara hänt, det är ju trots allt pengar jag lånat. Och lika bra att hinna betala i alla fall några kronor till innan den där idiotiska räntehöjningen på studielån kickar in.

Lite tidigare hade det plingat till i telefonen. Mottagen swish. En hundring från morsan med meddelandet "bakelse". Har namnsdag idag se, och då tyckte hon att jag skulle ha mig en bakelse. Så då fanns ju inte mycket annat att göra än att knalla iväg och köpa en. Marsipanbakelse blev det. Den var god.

Med anledning av namnsdagen kostade jag även på mig att dricka en must till maten. Den var också god.

Nu känner jag mig plötsligt ganska trött. Fast det gör man ju i och för sig rätt ofta på måndagskvällar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home