Tuesday, April 12, 2022

Fy fan helvetes jävla skit!

Bofors - HV71 3-5 (2-1, 0-2, 1-2)

Orättvist. Det är den dominerande känslan efter den här matchen. Sett över hela matchen tycker jag BIK var bättre än HV. 37-27 speglar kanske inte matchen till 100%, men väl 80-85. I första perioden var det snudd på överkörning, och vi borde kanske ha fått in ett eller två mål till där. Framförallt kändes målet vi släppte in där väldigt onödigt. Men HV är effektiva, och ruskiga i pp. På många sätt var det just special teams som avgjorde. De gjorde två mål i pp, vi gjorde inget. Det trots att vi fick spela fem mot tre i två minuter i första perioden. Vi skapade en del, hade bra tryck mot dem i de power play vi hade i första men pucken gick inte in. Ska man vinna sådana här matcher, och ännu mer sådana här serier, måste man ta till vara på sådana lägen. Får man fem mot tre ska det bara bli mål.

Surt att förlora. Surt att tappa 2-0. Deras första mer eller mindre ett skitmål, deras andra på en spelvändning där vi tappade en gubbe i mittzon och de kunde komma två mot en. Trean efter en vad som från min plats på läktaren föreföll vara en halvbillig utvisning. Fyran precis i inledningen av tredje när BIK var en man mindre efter att ha dragit på sig en jävligt onödigt utvisning i slutet av andra. En BIK:are åkte för en tripping, en HV-spelare gav igen med en crosschecking i ryggen och åkte han också. Då hoppade en annan BIK:are på HV-spelare som hämnats, åkte ut han också och vips hade ett fyra mor fyra (eller antagligen fem mot fem då båda lagen redan hade varsin spelare i utvisningsbåset varför utvisningarna kvittats) blivit till boxplay. Var väl kanske lite orutin som lös igenom där, men i det läget måste man hålla sig kall när man vet att motståndarna är dödligt giftiga i numerärt överläge. Efter det 2-4 kändes det som att luften gick ur både spelarna och publiken. Då blev det mest att kännas som en match mot typ Tingsryd eller Almtuna i november. BIK kom just ingenstans, försökte men kändes aldrig riktigt heta. HV behövde egentligen bara spela av perioden. Positivt dock att BIK lyckades peta in ett mål efter att ha plockat målvakten och göra matchens sista mål. Det borde ju ge åtminstone en liten smula positiv energi att ta med sig till nästa match.

Man får nog inse att den här matchserien är körd nu. Men hoppas vi kan vinna på torsdag i alla fall. Dels vore det fint att få med sig en seger i vad som antagligen blir säsongens sista hemmamatch, men det hade också känts ruskigt orättvist att torska den här matchserien med 0-4. Får lite vibbar av SHL-kvalet mot Rögle för några år sedan. BIK gör det bra, är långa stunder det bättre laget, men möter en motståndare som är fruktansvärt effektiva när lägena dyker upp och är vassar i special teams. Då blev vi svepta, men känslan att det hade kunnat sluta precis tvärtom. Lite så är känslan nu också. Men men, blir ju kul att mosa Djurgården nästa säsong i alla fall.

Börjar för övrigt kännas lite mysko att HV:s bur flyttas ur sitt läge så påfallande ofta. Men eftersom det uppenbarligen är helt okej för målvakten att "råka" knuffa undan finns ju klar potential för BIK att göra likadant.

Kan ju för övrigt konstateras att klyschan att ingenting avgörs på hösten förvisso har sina poänger, det är ju nu på våren allt ställs på sin spets och varje match är grymt viktigt. Men å andra sidan, hade vi vunnit bara ett par, tre av de matcher mot klart sämre motstånd vi slarvade bort i höstas hade vi med stor sannolikhet inte mött HV nu. Det behöver givetvis inte betyda så mycket i slutändan, ingen vet hur en matchserie mot exempelvis Modo eller Björklöven hade slutat, men jag har svårt att tro att vi skulle legat under med 0-3. Särskilt som vi i ett sådant läge hade fått inleda med två hemmamatcher. Tre poäng är tre poäng, oavsett om man tar dem i oktober eller februari.

Längesedan jag var såhär besviken efter en förlust.