Monday, April 11, 2022

"Fyrverkerier"

Lyckades med min ambition att gå och lägga mig hyfsat i tid igår eftersom jag skulle upp tidigt idag. Det hade jag ju dock inte mycket för. Hann inte mer än gå och lägga mig innan det började smälla som av fyrverkerier utanför fönstret. Länge höll det på, och jag låg där och svor över vad det var för jävla idioter som höll på att skjuta så in i helvete med fyrverkerier sådär mitt i natten. Till sist klev jag upp för att se om jag kunde se något, och upptäckte att det inte alls var fyrverkerier.

Såg på håll en stor rökpelare som lös i orange och då och då blinkade till inifrån, lite sådär som åskmoln kan göra ibland. Hela tiden oregelbundet smattrande av smällar som lät precis som raketer gör på långt avstånd. Hann bli orolig att det var något av höghusen på Ekeby som börjat brinna, men insåg snart att det var åt ett håll där många industrilokaler finns. Knäppte på telefonen, hittade inget på nyhetssajterna, inte ens lokaltidningen. Först på räddningstjänstens hemsida hittade jag en liten notis om det. Brand i batterilager. Verkade dock som att brandkåren lyckades rätt bra med sitt jobb, för det tog inte mer än en timme innan det såg ut att bli mindre rök och smällarna mer eller mindre upphörde. Men man får nog vara glad att vinden inte låg på in mot centrum, för den där röken hade nog inte varit skittrevlig om den dragit in rakt över stan. Dramatisk natt får man väl ändå säga. Tog ett tag innan man väl  lyckades somna. Man hoppas ju dock att de ukrainska barn som hamnat här i stan lyckades sova sig igenom det hela. Har man flytt från ett krig var det nog både ljud och en syn som skulle kunna väcka saker till liv.

När jag åter knäppte på telefonen imorse hade jag fått sms om att det utfärdats vma, och ett om att faran var över. Tror dock aldrig de körde någon tuta, för det känns ju som att man borde ha vaknat av i så fall. Dagen har i övrigt till stor del bestått av jobb. Åkte till Filipstad en sväng. Där har jag inte varit på många år, så det var lite spännande. Passade  på att handla på systemet där när jag ändå åkte förbi. För övrigt det första systembolag som  hade självplock. Lite stort ändå. Ägnade eftermiddagen åt att skriva, och har nu skrivit färdigt den sista texten för det här numret. Det känns skönt. Är väl lite småfix som ska göras, men på det stora hela blir det lite påskledigt nu. En efterlängtad ledighet, för det har varit köriga veckor på slutet.

Läsning och en film under kvällen. Inatt hoppas jag slippa bli väckt av "fyrverkerier".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home