Thursday, April 14, 2022

Grova könsord!

Bofors - HV71 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

Kändes orättvist i tisdags, och känns ännu mer orättvist idag. Visst hade båda lagen sina sekvenser i matchen, men sett över de nästan fyra perioderna var BIK klart bättre än i HV. Andra perioden var ren överkörning, mycket möjligt en av de bättre perioder BIK gjort på hela säsongen. Det känns tjatigt, men än en gång var det effektiviteten och special teams som blev skillnaden. HV hade två pp och gjorde två mål, BIK hade betydligt fler och gjorde ett. Sedan känns det kanske lite extra bittert när det var två klart tveksamma domslut som i praktiken avgjorde. Först missade/släppte domarna en tripping som föregick HV:s 2-1, sedan hittade de en obegriplig tripping på Jellvert i sudden och i det pp:t kom det matchvinnande målet.

Resultatet i de här två hemmamatcherna känns orättvist, och att vi blev svepta känns orättvist. Det här var ingen 0-4-serie spelmässigt. Vi kunde lika gärna, borde kanske, vunnit matcherna här hemma, kunde mycket väl ha fått med oss en seger från Jönköping. Men det gäller ju att få in puckjäveln också. Det känns surt. Vi var inte minst ikväll värda ett bättre öde. Det hade om inte annat varit fint att få en seger i säsongens sista hemmamatch.

Och med det är alltså säsongen över. Återstår bara att betala fakturan för att säsongskortet förlängdes över slutspelet. Därefter att se vilket lag vi får att ställa på benen till nästa säsong. Personligen ser jag gärna att vi behåller så mycket som möjligt av nuvarande lag och adderar ytterligare spets. Att vi blir lite vassare just för att kunna undvika att hamna i situationen som vi gjorde den här matchserien att vi är väl så bra, långa stunder bättre, som motståndaren men faller på att vi inte lyckas utnyttja chanserna. Det är lätt att önska sig såklart, svårare att få till. Spets, och särskilt etablerad sådan, är ju något alla vill och som kostar därefter. Vi får hoppas att Torsten gör något riktigt pangfynd. Skulle han lyckas locka hem Thorell vore det toppen. Sedan får man väl se lite vilka som försvinner iväg på olika vis och vad som behöver ersättas.

Kan annars inte riktigt släppa tanken på vad som hade kunnat bli om vi bara vunnit några få av de där matcherna vi mer eller mindre slarvade bort i höstas. Då hade vi slutat tvåa, sluppit HV i semin och istället fått hemmaplansfördel mot antingen Modo eller Björklöven. Helt öppet om vi hade vunnit en sådan serie, men vi hade i vilket fall inte blivit svepta. En läxa att ta med sig till nästa säsong, det gäller att vara med från början för alla poäng räknas. Det och att PP måste upp en nivå.

Nåväl, bra säsong som helhet även om slutet blev bittert. Stor eloge till grabbarna som trots jobbiga skador på viktiga spelare lyckades spränga hundrapoängsvallen och sätta nytt poängrekord för klubben. Nästa år, då jävlar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home