Tuesday, August 23, 2022

En rask utflykt

Satte mig i bilen och drog till Karlstad en sväng i förmiddags. Åkte dit för att fixa presskort. Dit, fylla i en blankett, åka hem igen. Snabbt och smidigt fixat. På vägen hem åkte jag en bit bakom en som jag funderar på om han verkligen var helt nykter. Varierade en del i hastighet, hade svårt att hålla sig rakt på körbanan, vid ett par tillfällen var vänsterhjulen klart över i vänsterfilen, vid något rentav ungefär halva bilen. Det gjorde ju också att man inte riktigt ville köra om. För skulle han glida ut mot vänsterfilen när man var mitt i omkörningen skulle det ju gå illa, som det brukar heta. Hur som helst körde han själv om en lastbil och försvann ur sikte, skulle tro att han svängde av i Kristinehamn. I övrigt en rätt nöjsam bilfärd.

Frampå eftermiddan dök farsan upp för att hjälpa till att sätta upp kristallkronan från farmor i hallen. Skulle väl inte vara så krångligt, tänkte vi. Visade sig dock när vi skulle ta ner lampan som redan satt där, och som satt där redan när jag flyttade in, att den inte alls var så lätt att ta ner som vi trodde. Glaskupan som såg ut som att den bara var att skruva av var inte alls bara att skruva av, och själva armaturen var fastsatt på ett görkonstigt sätt. Så det tog oss över 45 minuter, kanske rentav närmare en timme bara att få ner den. Kontakten behövde skruvas loss och jag vet inte allt vad det var. Sedan visade det sig att det behöver bytas stickpropp på själva lampan, och det hanns inte riktigt med så för tillfället har jag ingen lampa alls i hallen. Bara tre sladdändar toppade med isoleringsband som sticker ut intill en krok i taket. Men ska smälla på en ny stickkontakt och så ska vi hänga upp den där kristallkronan någon dag under veckan. Är ju trots allt ingen större panik med det. Tror för övrigt det kommer bli rätt coolt med den lampan i hallen. Som en sorts blickfång liksom.

Med tanke på hur jävla bökig den var att få ner är det en jäkla tur att jag inte behövt byta glödlampa i hallampan under åren jag bott här. Då hade man väl blivit smått tokig. I kristallkronan har jag redan satt i sprillans nya led-lampor, så i den lär det ju inte behöva bytas på åtskilliga år. I alla fall inte om brinntiderna på anges på förpackningarna stämmer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home