Saturday, August 13, 2022

Vinden

Var alltså uppe på vinden hos farmor idag. Där var det inte direkt så man frös om man säger så. Hett så inåt helsike var det. Och i det skulle man släpa runt massa lådor och säckar och allt vad det var. Gjorde väl inga direkta fynd av grejer man kände att man ville ha, mest lite småjox som kan vara kul att titta igenom. Någon av farmors gamla skolböcker, något skissblock efter farfar, ett plommonstop. Typ så. Lite pärmar från min biologiska farfars firma som jag ska bläddra igenom för att se om det finns några bilder på jobb han gjort. Fast tror ärligt talat att det mest är gammal bokföring och slikt, men då är det ju inte värre än att man hivar det. Fick dock med mig ett cd-ställ nerifrån lägenheten för att kolla om jag hade plats för det någonstans. Det hade jag, och det är bra för det har blivit lite fullt där jag brukar ha mina skivor så några stycken har bara legat i en hög intill stereon. Fick dock möblera om lite, flytta det stora dalahästen till ett annat ställe i rummet. Men tror det blir bra.

När vi var klara på vinden var det även lite att göra nere i lägenheten. Lite grjer att bära ner. Hyllpapper som skulle tas bort. Farsan och svågern hade tagit ut heltäckningsmattorna i sovrummet och matrummet med jag och syrran var på vinden. Kört bort det som ska på auktion, annat till tippen. Så nu börjar det bli tomt där uppe. Ska upp dit en sväng imorgon också dock, för det är lite kvar att göra. Om typ en vecka ska mäklaren ta bilder, sedan dröjer det förhoppningsvis inte särskilt länge innan lägenheten är såld. Tills dess måste allt vara ute och lägenheten städad, så det börjar bli sista rycket snart.

Var hur som helst helt slut när jag kom hem. Trött, svettig, rätt hungrig. En öl har nog aldrig varit godare än just då. Har sedan haft en lugn kväll. Mest suttit i soffan. Rätt varmt här inne både nu och tidigare under kvällen. Inte utan att man ser fram lite mot hösten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home