Tuesday, August 16, 2022

Åskat och åskat

Åskat av och till under stora delar av dagen. Irriterande för mig som haft jobb som behövt göras och som jag inte kan göra för att jag inte vill riskera att datorn och/eller internetanslutningen blir grillad. Då blir det avsevärt mer att göra imorgon istället.

En del jobb han jag dock med. Kunde exempelvis skriva färdigt en text medan datorn gick på batteri, för den texten behövde jag inte tillgång till internet för att kunna får färdigt. Medan jag höll på med det slog nog åskan ner någorlunda nära. Hörde inte riktigt exakt hur mycket det mullrade då jag satt lurar i öronen för att kunna fokusera på jobbet och inte distraheras av åskan, men det dundrade tillräckligt för att kännas ordentligt i golvet. Som ett riktigt bra basslag ungefär. Så det kan inte ha varit superlångt bort.

När jag tittade igenom lite av papprena jag fått med mig från farmor hittade jag bland annat ett kuvert med gamla foton, som antagligen kommer från min gammelfarfar från början. Hittade en bild på honom där det verkligen syntes att han och farsan är släkt. Fruktansvärt lika. Det har jag aldrig riktigt noterat eller tänkt på förut.

Hittade även ett brev som en av min gammelfarfars utvandrade syskon hade skickat till honom 1947. Visade sig då att syskonet åtminstone vid tillfället bodde i Hibbing, Minnesota. Samma stad där Bob Dylan växte upp. Hisnande tanke att den förvisso hyfsat avlägsna släktingen mycket väl kan ha träffat den väldigt unge Dylan. Väljer givetvis att tro att vi på långt håll på något vis är släkt med Dylan...

Inte så mycket kvar att gå igenom i det där lådorna nu. Gött det. Så behöver man bara hitta någonstas att lägga det man vill spara också.

På tal om förvaring är jag än så länge väldigt nöjd med skänken i köket. Luktar sådär härligt av ny möbel gör den också.

Den här väldigt klibbiga, fuktiga värmen som rått idag och för den skulle ännu råder är inget favoritväder direkt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home