Monday, August 15, 2022

Skänk på plats

Inte alls en lugn dag. Åkte iväg på jobb uppåt Noratrakten i morse. På väg därifrån fick jag meddelande att skänken jag beställde häromsistens hade kommit och nu kunde hämtas ut. Så det var ju bara att åka och göra. Jobbade lite innan jag blev för nyfiken på skänken för att hålla mig från att börja montera ihop den. det gick bra, men tog lite tid och var en del jobb såklart. Enligt manualen skulle man kanske varit två men det gick fint att göra det själv också, även om det vid ett par tillfällen säkert hade varit bra om någon kunde hålla och så när man skruvade. Dock kom solen fram när jag höll på och lös precis där jag höll på, så det blev sjukt varmt.
Resultatet blev hur som helst bra, även om jag upptäckte att konstruktionen var lite småtokig. Även om gavlarna är rundade tänker man ju att det ska gå att använda mer eller mindre hela volymen, men det visade sig att det sitter en "vägg" så att den rundade delen är separerad från resten. Det var lite synd, för i och med det fick jag inte in de största serveringsfaten. Men det är som det är, den verkar bra i övrigt och jag fick in allt utom just de två faten.
Så vart det att jag fick börja möblera om och dona när skänken var ihopskruvad och det tog ju sin tid. Från att jag började montera ihop den till att jag var klar med allt tog det uppåt fyra timmar. Sedan var det bara att käka, ta en promenad och ta tag i jobbet som inte blivit gjort medan jag skruvade skänk. Blev klar här rätt nyss (dock med en glasspaus  mitt i), så ja, ingen lugn dag direkt.

När jag åkte iväg i morse höll det hela för övrigt på att få en riktigt dålig start. I en av de allra första korsningarna lyckades jag på något mystiskt vis missa att se en bil som kom från höger, alldeles tills jag började svänga ut då den helt plötsligt bara dök upp. Sånt är fan lite pinsamt. Jäkla tur dock att vi båda hann bromsa. Annars hade det blivit ännu mer pinsamt. I övrigt gick körningen åt båda håll bra, även om jag svängde fel när jag skulle hem (delvis pga halvdålig skyltning) och fick ta en liten extrasväng i Nora innan jag kom ut på landsvägen. Men då fick jag ju se två gator jag så vitt jag vet aldrig sett förut, så det hade väl sin charm det också.
Riktigt skönt att ha AC i bilen idag för övrigt.

Får gärna svalna av i alla fall en liten smula innan det är läggdags.

Gött att ha den där skänken på plats. Blev faktiskt ett litet lyft för köket skulle jag säga. Känns betydligt mer... inrett. Sedan så kanske att jag flyttade upp nedersta hyllplanet i vägghyllan ett snäpp för högt, men det får jag känna efter lite vad jag tycker och så är det ju inget jättestort jobb att flytta ner det om jag skulle tycka det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home