Friday, August 19, 2022

Märklig indelning

Fick mitt röstkort häromdagen. När jag såg vilken vallokal jag ska rösta i är det inte utan att man undrar lite hur valdistrikten egentligen ser ut. Jag har nära, några hundra meter, till både Karlbergsskolan och Möckelngymnasiet. Ändå är min vallokal Ekebyskolan, visserligen inte direkt långt bort men inte heller särskilt nära. Rätt klart mycket längre bort än de två tidigare nämnda. Outgrundliga är valdistriktsindelarnas vägar antar jag.

Dagen idag har annars inte bjudit på några större överraskningar. Jobbade färdigt det sista till det här numret av tidningen, tog sedan helg. Hade såklart tankar på att gå ner till puben och dricka en deadlinepunsch men eftersom det såg ut att bli spöregn hela kvällen och natten beslöt jag att skjuta upp det till imorgon (och bara för det har det naturligtvis inte alls blivit spöregn, iaf inte än). Sådär vid skiftet seneftermiddag/kväll åskade det hyfsat rejält. Då vräkte verkligen regnet ner dessutom. Blev ganska intensivt, kom ganska nära även om tyngdpunkten låg strax utanför stan. Ett stråk från typ Linnebäck och upp mot Alkvettern verkar ha fått de flesta nedslagen häromkring när man kollar på kartorna. Hoppas det inte blir något mer nu utan att vi slipper nattåska. Är så jäkla töligt att bli väckt av det.

Fick med mig ett plommonstop när vi röjde ur hos farmor. Visade sig att det är så gott som helt rätt storlek, så funderar starkt på att börja använda den de gånger jag bär kostym.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home