Tuesday, August 09, 2022

Igång

Började alltså jobba igen idag. Planeringsmöte och uppstart. Imorgon kör det väl igång på allvar med att börja ringa runt och försöka få till intervjuer och sedan är det igång. Väldigt kort om tid den här gången så det vore bra om allt flyter på från början.

Tömde ytterligare ett par pärmar under kvällen. Har en kvar att gå igenom, men det får bli någon annan dag. En snubbe från ett auktionshus var enligt uppgift uppe i farmors lägenhet idag och valde ut lite grejer han tror de kan sälja. Hittade tydligen en hel del enligt vad jag hörde. Så börjar väl närma sig att bli någorlunda färdigt där uppe. Vinden är kvar dock, men det är det prat om att vi ska börja med till helgen när syster och svåger är i stan. När allt sedan är tömt återstår bara att lägenheten säljs, sedan är det en annan familj som får börja skapa minnen där uppe. Kanske en ung familj, två föräldrar och två barn som får varsitt sovrum med fönster mot gården medan föräldrarna tar rummet innanför köket. Kanske blir de lika långvariga och får om sådär 50-60 år tömma alla skåpen på en livstid av prylar; skakar på huvudet åt allt 20-talsporslin i skåpen, undrar varför i hela världen det ligger mängder med enkronor från 2040-talet prydligt sorterade i kuvert i en låda, packar varsamt ner den där skålen som bara är så mycket minnen för att ta med hem till sig. Och har ingen aning om att det var vad vi gjorde ett halvsekel tidigare. Kanske, kanske inte.

Kanske lika bra att det blir en rivstart med jobbet. Då kommer man ju in i det direkt, startsträckan blir kortare. Återstår att se om jag kommer ihåg hur man gör.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home