Friday, September 30, 2022

Hemmapremiärviktoria!

Bofors - Västervik 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Bra match! Alltid skönt att vinna första hemmamatchen, och ännu skönare såklart när det ser så stabilt och bra ut som det gjorde ikväll. Bra utdelning i PP, riktigt bra i BP. Västervik är ett sådant där lag som brukar kunna vara rätt marigt, där det känns som att man inte riktigt får till det, men ikväll såg det bra ut. De senaste 2-3 säsongerna har vi ju annars inlett serien lite sisådär, där man särskilt mot de lag som på pappret ska vara lite sämre har haft det trögt och det känts som att det mer eller mindre slarvats bort poäng. Tänk om vi faktiskt är bra redan från början i år? Det lär väl visa sig till veckan i så fall med bortamatch mot alltid luriga Tingsryd och fredagsmatch mot ständiga rivalen Västerås här hemma.

Från kvällens match måste annars lyftas fram Wennlunds väldigt snygga 4-0 med en man mindre på isen, och såklart Hellgren Smeds nolla. Oerhört starkt att kliva in och hålla nollan i första starten för säsongen. Vårt målvaktspar, som jag är oerhört glad att vi fick behålla, verkar minst lika starkt i år också. En bra målvakt är halva laget sägs ibland, vi har två. Kingen verkar ha hittat formen direkt i år, och känslan kvarstår att Stakkestad kommer få sitt stora genombrott i vinter. Fyra poäng på tre matcher hittills av den sistnämnde, tre poäng ikväll och än så länge ett snitt på två per match av den förre.

I övrigt föredömligt kompakt introvideo i år. Den som var förra året var förvisso snygg och stämningsfull, men lite i längsta laget, särskilt när man kommit en bit in på säsongen och man redan sett den ett antal gånger. Däremot inte helt förtjust i att matchens lirare ropades ut redan innan matchen var slut. Och ljudet från pausintervjuerna var bedrövligt. Men men, seger, tre poäng och en bra insats, det är huvudsaken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home