Sunday, September 25, 2022

Kulturhelg i Stockholm

Har inte skrivit något här på några dagar och det beror på att jag varit i Stockholm hela helgen. Jag och en kompis åkte dit redan i torsdags för en liten kulturhelg. Blev Prokofjevkonsert på Berwaldhallen, besök på Nationalmuseum och såklart en del barer och sådär frampå kvällskvisten. Så det har varit riktigt trevligt och roligt. Bodde ett par nätter på hotell och sådär, Malmen närmare bestämt så bättre läge går ju nästan inte att ha. Jag fick dessutom ett jävla kanonrum. Ganska stort och med utsikt mot medis och Björns trädgård. Bor jag på samma hotell igen är det nästan så jag kommer undersöka möjligheten att få samma rum igen, så nöjd var jag med rummet. Hann väl inte med riktigt allt som man hade i tankarna när vi åkte dit, men så är det ju alltid. Man hittar ju så mycket som känns intressant att det är omöjligt att kunna göra allt, så då får vissa barer och annat vänta med att bli besökta till något senare tillfälle. Men en bra helg blev det i alla fall.
Det som var roligast med Nationalmuseum var att få se en del målningar man länge tyckt mycket om i verkligheten. I vissa fall slogs man av hur mycket större eller mindre än man trott de var, i andra fall hur väldigt klara färgerna var. Andra gånger kändes det bara stort att äntligen få se dem. Fint också hur öppet och tillgängligt allt kändes, hur nära man kunde komma både målningar och skulpturer, även sådana som är riktigt gamla och/eller värdefulla. Enda nackdelen var väl att det fanns så väldigt många väldigt bra verk att man blev lite avtrubbad. Tavlor som i de flesta andra sammanhang hade varit en självklar mittpunkt blev här mest bara en bild i mängden efter ett tag. Men det är ju svårt att kritisera ett museum för att samlingarna och utställningarna är för bra...

Är som sig bör en smula sliten nu. Det hör till.
I kväll gick auktionen ut. Blev ett riktigt bra resultat för grejerna jag sålde. Var väl en av lotterna som gick lite lägre än jag trott/hoppats, men som helhet går det inte att vara annat än nöjd. Sade på förhand att jag skulle vara nöjd med utfallet om jag fick sisådär 1000-1500 kronor för alltihop. De klubbas för just över 3000, och efter provisioner och allt kommer jag få lite drygt 2200 rakt in på kontot. Det är verkligen inte illa.

Annat som inte var illa var att det spelades hockey under min bortavaro:
Björklöven - Bofors 1-2 förl. 1-1, 0-0, 0-0, 0-1).
Bra start!

Blev inga större mängder kändisspaningar under vistelsen i huvudstaden, många av celebriteterna var väl på Bokmässan antar jag. Men vi såg Anders Bagge när han förberedde sig inför någon Idol-grej i Kungsan, mötte Rachel Molin på ett övergångsställe utanför radiohuset och Marcus Aujalay passerade när vi stod och åt en lunchwrap på centralen i dag.
Kommer kanske berätta mer om resan längre fram i takt med att diverse minnen och anekdoter ploppar upp, eller så gör jag det inte. Den som lever får se.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home