Monday, September 19, 2022

En dag med en hel del gjort

Ovanligt produktiv dag måste jag säga. Kom mig för att knalla iväg till skräddaren för att få fodret på skinnkavajen lagat. Åkte med far min ner till boendet där farmor bodde för att hjälpa till att skruva ner tv:n. Tog en sväng ner på stan. Var på Maxi. Slog mig då att ryktet om de skenande matpriserna måste vara i alla fall en gnutta överdrivet. Kändes som jag fick handla hur mycket som helst för att komma upp de där 300 som krävdes för att kunna nyttja storköpsrabatten. Men men, beror väl kanske på hur stort hushåll man har och vad man handlar hur mycket man märker av det där. Köper ju trots allt rätt lite av både smör, ost och kött.

Fick senare höra att det där med handbromsen på Volvon blev betydligt dyrare att fixa än det var trott, så nu lutar far min åt att skrota den istället. Kanske vettigt ur ett ekonomiskt perspektiv, och den har ju många år på nacken, men går ju inte att neka till att det gör saker och ting en aning krångligare för mig. Har varit bra att kunna använda Grålle när jag behövt åka i väg på jobb och sådär. Visst kan jag låna deras bil, men då måste man ju också ha koll på att man kan låna den så de inte ska i väg på något och sådär, det blir lite bökigare helt enkelt och det går inte att åka på grejer med lika kort varsel. Men det får väl gå i så fall. Det löser sig. Det bästa vore ju såklart om det kunde skakas fram en jobbil, men det lär knappast hända.

På tal om jobbet så verkar det för övrigt som det börjar röra lite på sig kring en fortsättning. Så det är ju bra. Dock är väl ambitionen att få upp lönen lite grann innan jag skriver på något. Inga bisarra summor, men tillräckligt för att få något större marginaler. Har ändå jobbat för rätt låg lön nu i ett par år och bör ha bevisat mitt värde vid det här laget.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home