Friday, December 09, 2022

Kalashärligt!

Bofors - Vita Hästen 6-3 (2-2, 1-1, 3-0)

Stabil och bra, om än inte lysande match. Kändes som att BIK hade taktpinnen och var ett bättre lag större delen av matchen. Åtminstone två av hästens tre kvitteringar kändes mest som slumpmål. Något skott när målvakten var skymd, en för BIK olycklig styrning. Att hästen efter två perioder hade gjort tre mål på nio skott säger väl ändå något. Med det sagt likväl spännande. Sista perioden var på många sätt den jämnaste, och ända tills BIK gjorde 5-3 med knappt två minuter kvar kändes det jäkligt ovisst och nervigt att titta på. Vi har ju ibland haft en tendens att tappa ledningar på slutet. Men Hästen hade svårt att skapa riktiga farligheter i slutminuterna, och när femtrean kom kändes det ganska avgjort. De tog ut målvakten, men det tog inte lång stund innan Linkan, som några minuter tidigare fick gå ut och sy efter att ha fått en puck i ansiktet, lyckades sätta pucken från egen blålinje. Riktigt gött med tre poäng. Kändes rättvist.

Dock riktigt dåligt med folk i dag också. Drygt 1900 enligt den officiella publiksiffran, men kändes glesare än i onsdags. Dock fler bortasupportrar, och med tanke på veckodagen kanske lite fler i pub och restaurang vilket väl tryckte upp siffran en smula. Oavsett en alldeles för dålig publiksiffra. 2000 är ändå någon sorts skamgräns. Är det månne julbordssäsongen som spökar? Dock borde nog klubben bli lite tydligare med att få ut att det är matchdag. Det är ofta det dröjer till frampå eftermiddagen innan det dyker upp en inför match på hemsidan, det kan jag tyckte borde läggas ut redan under morgonen för att påminna folk som kanske surfar in för en daglig koll att det är matchdags. Vill man vänta in att hinna få till ett filmat inslag går det ju alltid att komplettera med i efterhand.

Hur som helst måste jag säga att det kändes helt rätt att Jellvert fick pris som bästa spelare i kväll. Riktigt bra arbetsinsats från honom, som dessutom kröntes med att sätta det avgörande 4-3-målet. Även Lindqust ska ha ros, två mål och som sagt några stygn i pannan. Starkt!