Friday, December 16, 2022

Röven!

Bofors - Djurgården 2-5 (0-0, 2-1, 0-4)

Kan inte säga att slutresultatet speglar matchen. Vilket som helst av lagen hade kunnat vinna, efter två perioder hade jag nog sagt att BIK borde ha vunnit. En något svagare tredjeperiod, men inte alls så svag som den framstår på pappret. En oturlig tidig kvittering när man just blivit fulltaliga efter en tämligen obegriplig utvisning (ska återkomma till det), en spelvändning och vips var det underläge. 2-4 med ett par minuter kvar, ett mål som från läktarhåll inte såg otagbart ut. Sedan kom sista målet i tom kasse ungefär samtidigt som slutsignalen ljöd. BIK hade ändå sina kvitteringslägen före 2-4. Ett bra powerplay där man var nära, nära och bland annat hade ett skott i stolpen och ett annat strax utanför krysset. Det var en tät och tajt match som hade kunnat sluta hur som helst, Djurgården hade tyvärr marginalerna på sin sida den här matchen. Det känns surt. Vi var värda poäng i kväll.

Måste också kritisera domarinsatsen. Framförallt den ovan nämnda utvisningen som föregick Djurgårdens kvittering. I samband med BIK:s andra mål i slutet av andra perioden blev Linkan neddragen av målvakten, vilket ledde till att han själv blev utvisad för osportsligt uppträdande. Helt obegripligt. Där skulle jag vilja ha en väldigt god förklaring av domslutet för att inte kalla det ett clowningripande. Om något borde det varit målvakten som fick en tvåa.

Kan också tycka att när Djurgården gjorde 1-1 i fem mot tre är det inte omöjligt att det egentligen borde ha varit power play för BIK. Cockerills interference var visserligen rätt korkad från hans sida (även om det från mitt enögda perspektiv kanske inte hade varit nödvändigt att ta en utvisning på det) och en puck out är ju vad det är, men då ska man komma ihåg att Cockerill bara sekunderna innan fått en nästan exakt likadan smäll utan någon som helst åtgärd från domarna. Lägg därtill att Djurgården hade lagt en puck över plexit som bedömdes som touch, en touch som åtminstone från läktarhåll kändes väldigt tveksamt om den verkligen fanns. I sista delade en Djurgårdare ut en rätt skitful smäll som man inte hade protesterat om han fått gå ut i duschen för, men det blev "bara" en tvåa. Att de så kallade storlagen ofta får domsluten med sig är inget nytt och man vet att det är så, men därför blir det nästan ännu mer frustrerande när det händer. Med det sagt hade vi våra chanser i PP, och båda målen kom med en man mer på banan, men det är de där dåliga domsluten som lever kvar på näthinnan. Där är bara att hoppas att domarna är självkritiska. Framförallt situationen med Linkan. Det var ett fullkomligt horribelt domslut.

Lätt bitter ironi för övrigt att det i denna match där Nobelhallens femtioårsjubileum uppmärksammades gick precis som i den där premiärmatchen mot just Djurgården hösten -72. Ledning för BIK/KB, sedan vänder DIF och vinner med några mål. Fy sjutton.

Nåväl, På spåret gick i alla fall bättre. 44 poäng och bud på mer. Alltid något.