Thursday, January 26, 2023

För mycket känslor

Lugn dag. Gjorde färdigt jobbet jag var iväg på igår. Knallade iväg och plockade upp några ex av januaritidningen som kommer ut i morgon. Sedan hade jag inget särskilt för mig så då unnade jag mig en eftermiddagsöl och en film. Att någon gång ibland kunna göra så är pur lyx.

Tittade på Antikrundans säsongspremiär under kvällen. Tycker det blivit sämre med åren. För mycket känslopjunk och irrelevanta inslag mellan värderingarna. Känns som att de tappat mycket av det folkbildande och har för lite fokus på föremålen. Nu ska det bara vara spektakulärt, fullt fokus på värdet och så gärna lite tårar på det, och är det inga tårar så kan man alltid lägga på lite sentimental musik. De där udda grejerna som kanske inte har något större värde men kan vara intressant att få veta vad det är känns som de nästan försvunnit. Ibland får man nästan känslan av att redaktionen själva letat upp något "spännande" föremål och tagit dit för att ska bli "bra tv". Ett program som ska handla om antikviteter och så är det ett långt inslag om trädgårdar, jösses det är ju inte Trädgårdstider vi tittar på. Torrt, sakligt, kunskapsbaserat och fullt fokus på föremålen, fler värderingar och inte massa jäkla kringreportage ingen bryr sig om, så vill jag ha Antikrundan. Så som det en gång var innan någon bestämde att exakt all tv ska vara lajfstajl och känslor.

I morgon är det hockey, och därefter ska jag och en polare om inget oförutsett inträffar besöka puben för första gången i år. Det ska bli kul.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home