Thursday, February 09, 2023

Storseger!

Bofors - Björklöven 7-2 (1-0, 5-2, 1-0)

Slår man Björklöven med 7-2 gör man en bra match, något annat går inte att säga. Sedan ska väl erkännas att siffrorna kanske blev lite i överkant, det rann i väg lite där i andra när vi fick ett par enkla mål och rätt snabbt gick upp till 6-0. Men det är inget att be om ursäkt för, det är bara att tacka och ta emot. Ska man vara lite kritisk kan man väl dock säga att gör man 6-0 efter drygt halva matchen ska inte motståndarna få ta över så som Björklöven gjorde under senare delen av den perioden. Man ska ha sådant övertag att motståndarna mest bara vill att matchen ska ta slut och knappt kommer över rödlinjen. Men visst, de fick in ett mål och strax därefter ett i PP och fick såklart energi av det samtidigt som BIK kanske blev lite för bekväma med den stora ledningen. Hade Björklöven lyckats peta in ett 6-3 tidigt i tredje hade det kunnat bli riktigt ruskigt på slutet. Men nu lyckades vi ju som väl var få in sjuan alldeles i början av perioden (kvällens vackraste mål för övrigt) och kunde sedan spela av matchen rätt hyggligt. Men jäkligt gött att vinna, och att göra det med lite marginal.

Kul att Åke fick göra mål i comebacken. På sätt och vis kanske inte helt otippat, spelare som gör comeback eller debut gör ju relativt ofta mål i första matchen, men icke desto mindre väldigt kul. Och Kokkonen fortsätter göra poäng. Två mål och en assist för honom i kväll. Den värvningen får man väl kalla en fullträff.

Fem mål på åtta skott i andra perioden. Den effektiviteten får ju gärna hålla i sig.

Ska bli intressant att se om Lövenspelaren som fick duscha för slewfoot får vila fler matcher än den obligatoriska avstängningen vid match penalty. Och om smällen på Åke blir anmäld i efterhand. Från läktarplats tyckte jag först att den inte såg anmärkningsvärt ful ut, men på reprisen såg den onödigt hård ut och som att han gick med klubban först. Just smällan bakifrån en bit från sargen kan ju bli rätt farliga, så där gäller det ju verkligen att man tänker sig för som tacklande spelare. Utgångstipset är dock att det inte blir anmält utan att domarna nöjer sig med tvåan de delade ut på isen. Om det är rätt eller fel är jag inte rätt person att bedöma.

Skön seger. Med insatser som den här och den mot Modo förra veckan ska vi nog kunna bråka rejält i slutspelet.