Friday, March 24, 2023

Flest könsord!

Bofors - Djurgården 3-6 (2-2, 0-1, 1-3)

Små marginaler, ett par individuella misstag och - i mina supporterögon - tyvärr domarna. Det var vad som avgjorde ikväll. Djurgårdens 2-2 kom efter en horribelt dömd utvisning. 2-3 och 3-4 efter ett dåligt rensningsförsök respektive dåligt spel med puck i egen zon av backarna. De två sista kom sedan i öppen bur efter att BIK plockat målvakten. I stora hela hade vi dock mycket väl kunnat vinna den här matchen. Tycker att vi krigade bra och gjorde den starkaste insatsen på länge. När vi fick in 3-3 trodde jag att vi allra minst skulle ta det till förlängning, kanske rentav lyckas vinna. Men så blev det där kladdet i egen zon, och så blev det som det blev. Hjälpte väl inte att vi nästan direkt efter kvitteringen åkte på en utvisning ingen riktigt uppfattade, även om vi redde ut det boxplay-spelet. Känns surt. Svider alltid lite extra att bli svepta.

Men men, bara att bryta ihop att gå vidare. Ny säsong till hösten. Nu blir det spännande att se hur silly season artar sig, och vad det kommer innebära med ny tränare till nästa säsong. Till skillnad från många i BIK:s svenskafansforum har jag inget emot Helmersson eller hans sätt att spela hockey. Med undantag för avslutningen på den här säsongen har det varit sportsligt framgångsrikt, och i min värld är det allt som räknas. Men jag hoppas den nye coachen lyckas styra upp PP, för det har lämnat en del i övrigt att önska både den här och förra säsongen. Hur truppen kommer se ut nästa år är naturligtvis omöjligt att spekulera i, men Lilja, Stakkestad och Aronsson sägs ju vara klara för SHL. Ludwig Persson har varit här på lån och lär återvända till Frölunda. Johan Larsson skulle jag tro lägger av, han börjar komma upp i åren (fyllde 37 i dagarna) och har inte haft någon höjdarsäsong, känns som att åldern börjar ta ut sin rätt där. Gissar att Modigs inte får förlängt, inte för att han varit dålig utan för att han antagligen får för mycket betalt sett till produktion och att man bedömer att de pengarna gör mer nytta någon annanstans. I övrigt känns det tämligen öppet vilka som blir kvar av de som har utgående kontrakt. Men känslan är väl att vi behöver ha in ett par klassbackar och att någon av de nuvarande backarna inte får förlängt till förmån för någon ung kille (kanske Klavhed får seniorkontrakt?). Framåt ska det väl inte en del spets (här ryktas ju Pistek från Kristianstad och Norbäck från Almtuna vara klara, men känslan är väl att ytterligare spets ska in), och så får man nog räkna med att det blir ett gäng som inte får förlängt eller själva väljer att söka sig vidare som behöver ersättas och då får man väl se vilka det blir vad man behöver få in i laget. Det blir spännande helt enkelt. Silly brukar ju kunna vara rätt kul, och lite vemodig när spelare lämnar. Men jag är hoppfull, jag vågar lite på att Torsten får ihop ett lag som ska kunna vara med och bråka med topplagen nästa år också.

Noterar på tal om hockey att det ikväll också blev klart att Tingsryd gick segrande ur play out och därmed skickade ner Västervik i hockeyettan. Humlan slutade flyga till sist. I längden höll det inte att sälja av sina bästa spelare mitt under säsong år efter år, när både tränaren och sportchefen som i alla år hållit dem kvar lämnade sprack det till slut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home