Thursday, August 03, 2023

En fin semester

Tjifen har kallat till planeringsmöte på jobbet imorgon. Så även om själva arbetet inte lär dra igång på allvar förrän på måndag börjar det väl bli dags att summera semestern.

Jag sa före semestern att min enda planer för sommaren var att läsa böcker, titta på film och dricka öl, kanske skriva lite, spela lite Stylophone. Det är också det jag mestadels gjort. Visst, skrivandet och Stylophonespelandet blev inte så mycket som man kanske såg framför sig, men det har blivit en tiotal lästa böcker, exakt hur många filmer vet jag inte men gissningsvis ett 25-tal, kanske något fler. Och öl, jodå det har druckits sådana också. Samt en del annat smått och gott.

När jag alldeles innan semestern tvättade bestämde jag mig för att jag någon gång under ledigheten skulle gå igenom och rensa lite i garderoben. Det har jag gjort. När man går på sommarledigt ser man framför sig eftermiddagsöl på uteserveringar och sena nätter vid bardiskar och på dansgolv. Sedan blir det aldrig riktigt så mycket sådant som man föreställer sig på förhand, men det har blivit någon uteservering och någon barkväll. Inget dansgolv direkt, men å andra sidan fick jag ju lite feeling och dansade lite på midsommarkvällen.

Det har varit en fin och härlig semester. Infallet att ta en räkmacka och en pilsner som en trevlig sommarmiddag efter att Flashback Forevers prat om räkor och livsnjut gjort mig så jävla sugen på en räksmörgås var trivsamt. Besöket på Gattet riktigt trevligt, och det var sköj att det blev av att jag och en polare för första gången på ett tag tog en middag på puben. Vet att många haft synpunkter på vädret under juli, men för min del har det varit ganska utmärkt. Inte för varmt, för årstiden väldigt lite åska. Överlag bra väder för promenader, och för att om man så önskat sitta på balkongen när solen legat på.

En skön ledighet. Den hade gärna fått vara lite längre, men det tycker man ju alltid. Egentligen borde man leva så här hela tiden.

Nu får man se fram emot Stockholm om ungefär en månad. Att hockeysäsongen ska dra igång på allvar. Födelsedagsfirande i slutet av oktober. Att julölen kommer till systemet. Och till sist julledigheten. Därtill ska jag ju bli morbror någon gång under hösten. Men först ska jag väl, efter morgondagens möte, försöka se till att helgen blir en riktigt bra semesterfinal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home