Sunday, July 30, 2023

Otippat festivalbesök

Idag har det varit en ganska normal söndag. Fast stod brandbilar utanför Konsum när jag knallade iväg en sväng i eftermiddags. Någon frysbox som hade börjat brinna tydligen. Verkar dock gått bra utan att det blivit något större av det.

Igår var jag helt otippat på bluesfestival. Hade fått biljetter via jobbet och eftersom vi tydligen är partner till festivalen och jag inte hade lyckats hitta någon som ville ha biljetterna fick jag knalla dit. Var ärligt talat inte alls särskilt sugen, särskilt inte som jag var rätt trött och seg efter fredagens uppföljning till midsommar, men aja kunde väl lika gärna sitta där och dricka en öl som att göra det hemma. Har sällan länt mig så off på ett musikevenemang som där. När jag kom dit var jag klart yngst, och även under resten av kvällen sänkte jag medelåldern betydligt. Men men, det var vad det var. Första bandet var svängigt och rätt coolt fram till att de brast ut i ett evighetslångt bassolo. Notera att det är som gammal basist jag säger det här: bassolon bör - med möjligt undantag för jazzen - betraktas som brott mot mänskligheten. Sista bandet var, även om de också syndade med ett likaledes outhärdligt bassolo, klart bäst. Men så spelade de i mina öron heller inte riktigt blues utan mer något slags psykrocksvariant.

Annars kändes väl eventet överlag lite för medelålders och treeevligt för min smak. Men så är jag väl inte heller riktigt i målgruppen. Tittar man på vad som bokats och hur det hela är upplagt är det ganska tydligt att man i huvudsak riktar sig till den lite äldre demografin. Men nu har jag varit där, och så är det med det. Om jag ska skriva om kommande upplagor har jag ju nu erfarenhet av vad det handlar om.

Extra fördel med festivalen: eftersom jag promenerade både dit och hem blev det bra många steg extra. Bra för midjemåttet!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home