Monday, August 21, 2023

Förtjänar bättre

Efter att ha tittat ett par kvällar måste det sägas: TV4:s sändningar från VM i friidrott är inte bra. Lång och dåligt timade reklamavbrott. Ska man absolut visa reklam under direktsända mästerskap som dessa är fler och kortare avbrott ett mindre ont än evighetslånga avbrott mitt under tävlingarna. Botten nåddes nog ikväll när det direkt efter Ståhls guld, just när firandet påbörjats bröt för reklam. Där hade de gott kunnat vänta någon minut och visar hans ärevarv. Därtill är det i stort sett helt renons på intervjuer, en expertkommentator som visserligen har koll på rekord och siffror och statistik men inte bidrar nämnvärt till att förklara vad som faktiskt händer eller vad de tävlande rent tekniskt gör bra/dåligt (hans främsta bidrag ikväll var väl att Burkina Faso förr kallades Övre Volta...), ett extremt tvärt slut på sändningarna, ett överanvändande av bildlösningen där två saker visas samtidigt men som mest gör att man inte ser någon av dem ordentligt. Ett så stort mästerskap förtjänar betydligt bättre.

Men även om sändningarna i sig är kassa får man ju säga att Ståhl var tämligen okass. Grymt att kunna svara och göra ett kanonsistakast. Trodde det var kört där när slovenen kastade över 70 precis innan. Det var kul. Sedan hade det varit ännu roligare såklart om man hade fått se firandet och kanske fått en kommentar från världsmästaren också.

Själv har jag annars haft en förhållandevis lugn dag. Fixade med lite webbpubliceringar i förmiddags, sedan kostade jag på mig att ta en långpromenad. Det var skönt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home