Tuesday, August 15, 2023

Kul och mindre kul

Var på BIK:s första träningsmatch ikväll. Träningsmatch är alltid träningsmatch, men BIK spöade Storhamar med 4-3 så det var ju kul. Betydligt mindre kul var fotbollen i förmiddags. Riktigt surt slut. Börjar kännas hopplöst att någon gång vinna något. Och det blir ju inte lättare med kassa domarinsatser. Förstår inte hur det inte kunde bli offside på Spaniens första mål. Visst att det ska bedömas om hon påverkade eller skymde målvakten, men samtidigt blir det lite fånigt att det sak göras en sådan bedömning där när det i andra situationer räcker att någon är offside med ett halv hårstrå för att det ska dömas bort. Men men, att jag och en del regler i fotboll inte är alldeles överens är ju ingen nyhet. Sedan fanns ju rätt många situationer dör det dömdes konstigt. Det hade kanske inte påverkat resultatet. Hade Sverige fått hörnor och frisparkar när de borde fått det hade det mycket möjligt inte resulterat i något alls. Men det hade varit intressant att se hur matchen hade utvecklats med en bättre och rimligare domarinsats.

I övrigt mest varit jobbfokus. Var iväg på ett reportage i morse, sedan har det skrivits och ringts några samtal och skickats några mail och sådär. En rätt vanlig dag med andra ord, även om eftermiddagens förvisso snabbt passerande åskväder ställde till det en del.

Den där situationen nära slutet när Spanien fick frispark där Sverige borde fått hörna... jösses. I mina ögon var det en solklar förstärkning/filmning av spanjorskan.

Ett tag trodde jag nästan att det var internationella säljdagen eller nåt, för det var en stund på eftermiddagen där det ringe försäljare tätt som tusan. En av dem var nästan lite sneaky faktiskt. Ville sälja ett telefonabonnemang men sa aldrig riktigt varifrån han ringde utan presenterade sig på ett sätt så att man kunde få intrycket att han ringde från min nuvarande operatör och ville prata om ett erbjudande de hade. Det gjorde han såklart inte. Men skulle inte bli förvånad om någon går på det. För det var, utifrån hur han presenterade det, ett jättefint erbjudande. Men när det visar sig att det första intrycket kanske inte var riktigt ärligt blir man ju lite misstänksam. Sedan köper jag av princip aldrig något över telefon på det sättet. Vill jag ändra eller byta ett abonnemang eller något annat vill jag själv läsa på, se över alternativen och ta kontakt med det eller de företag som verkar intressanta. Precis som jag själv väljer vart jag vill gå för att köpa makaroner eller byxor eller möbler.

Mer jobb imorgon. Men börjar ändå kunna se ett litet ljus i tunneln nu. Behöver fortfarande att saker kuggar i och klaffar, men gör de bara det ska det gå fint att få ihop allt i tid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home