Saturday, September 23, 2023

Premiärförlust

Bofors - Östersund 2-4

Riktigt bra första 5-10 minuter. Då var känslan att det skulle bli överkörning. Därefter stundtals bra anfallsspel. Skapades en hel del chanser men marginalerna var inte riktigt med. Någon puck på mållinjen, något skott som på något vis lyckades ta en på en försvarare i sista stund, ett mål i samband med slutsignalen i andra perioden som visade sig ha passerat linjen någon bråkdels sekund för sent. Försvarsspelet och spelet i egen zon däremot klart sisådär. Det kändes rörigt och stressat. Tredje målet något av en målvaktstavla, och Hellgren hade väl överlag inte sin bästa kväll även om det är svårt att säga hur mycket av det som ligger på honom respektive att han kanske inte riktigt fick den hjälp som hade behövts av försvaret. En lätt oturlig utvisning med knappa två minuter kvar när det var tänkt att forceras och plockas målvakt. Sista målet i tom bur. Dåligt PP. Glöm och gå vidare. Ska kunna se betydligt bättre ut.

Matchens märkligaste situation var nog när en utvisad Östersundsspelare fick hjärnsläpp och på eget bevåg hoppade in på isen sisådär 20 sekunder innan utvisningen var över. Han fick då såklart ytterligare två minuter på botbänken. Det har jag under alla år jag kollat på hockey aldrig sett förut.

Efter matchen gick jag och en kompis på krogen. Det var roligare än en förlorad hockeymatch.