Friday, October 20, 2023

Hmpf!

Bofors - Björklöven 2-3 str. (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)

Kunde mycket väl ha blivit seger i dag. Åtminstone halva matchen kändes vi som det bättre laget. Framförallt i första perioden. Till slut var det väl ett par individuella misstag som gjorde att segern gick till Björklöven. En dålig passning i anfallszon följt av en tappad markering i egen zon innebar 2-2. En riktigt usel straff i straffläggningen gav Björklöven chansen att avgöra. Förstår inte varför vissa har så fruktansvärt låg fart när de ska lägga straffar. Men på det hela taget en bra match av BIK. Att det tabellmässigt var toppen mot botten märktes inte, kändes snarare som en match mellan två topplag. Det lovar väl i och för sig gott, men samtidigt alltid surt att förlora även om vi åtminstone fick med oss poäng. Det är ju bara det där att det ska vara så himla svårt att göra fler än två mål.

Vi hade visserligen 3-2 inne ganska snart efter kvitteringen, men det blev bortdömt för att en BIK:are varit på målvakten. Säkert korrekt enligt regelboken, samtidigt kändes det som kontakten var så pass långt före målet att det mycket väl kunde ha godkänts. Säger inte att reglerna behöver skrivas om, och hade det varit åt andra hållet och blivit godkänt hade man såklart blivit skogstokig, men det känns trist. Särskilt som det var ett riktigt fint skott han fick på där Lang.

En annan bedömning som jag känner mig mer tveksam till är dubbelutvisningen på Lennartsson och en Björklövenspelare i tredje. Lennartsson hade delat ut en av reprisen att döma helt okej tackling, blev sedan medan spelet ännu pågick mer eller mindre påhoppad av Björklövenspelaren och så åkte båda ut för roughing. Där tycker jag nog att de gott kunnat nöja sig med utvisning på lövaren, eller åtminstone ha gett honom 2+2. Det var han som startade det hela, och det ledde till en avblåsning när BIK anföll och hade visst tryck i lövenzonen. Vilket i förläningen alltså innebär att han skaffade sitt lag fördel genom ett i högsta grad medvetet regelbrott.

Nåväl, kul att Svenningsson fick hänga dit sitt första. Och Milosevics uppåkning och assist till 1-0 var jäkligt snyggt. Mer sådana aktioner!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home