Wednesday, November 15, 2023

Röven!

Bofors - Mora 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)

Kändes länge relativt avslaget, både på isen och på läktaren. Typiskt då att domarna ska kliva in och avgöra. En vad som såg ut att vara rätt ful omkullvräkning/smäll på Thorell som lämnades utan åtgärd, sekunder senare en utvisning på en BIK:are (som jag inte såg och därför inte kan uttala mig om den var korrekt eller inte). Första avblåsningen under utvisningen ett litet gruff där Moraspelaren tycktes dela ut en klockren högersving på BIK:aren. Igen lämnat utan åtgärd. Naturligtvis petar Mora, förvisso turligt, in 2-3 i PP:t. Man kan väl säga så mycket som att det var en herre i randig tröja som därefter inte var särskilt populär i Nobelhallen.

Matchen i övrigt var väl inte mycket att skriva hem om. Ingen vidare rolig hockey åt något håll. Surt då att kamma noll, särskilt när det sker pga dåliga domslut. Kul att Bruhn fick göra mål. Bra att vi fick in ett mål i PP och fortsätter de senaste matchernas trend att vara produktiva där. Positivt att det var Pistek som gjorde det, han får gärna börja synas mer i målkolumnen.

Håller för övrigt fast vid att jag tycker domarna borde vara tillgängliga för media efter matcherna. Inte för att de ska ställas till svars eller pressas, utan för att det vore intressant att höra deras syn på situationer man som åskådare reagerar på. Smällen/omkullvräkningen Thorell åkte på exempelvis. Vill man skapa en bättre miljö och förståelse för domarna är jag rätt övertygad om att större transparens är att föredra framför att domarna håller allt sådant internt. Hockeyallsvenskans försökte ett tag med domarkommentarer efter matcherna men slarvade tyvärr bort det genom att göra det helt menlöst och bara sällan lyfta de situationer man som supporter faktiskt velat få höra hur de resonerade kring.


På tal om något helt annat noterade jag ett par felaktigheter i kvällens Kontrapunkt. Alice Babs växte förvisso upp i Västervik, men hon föddes i Kalmar. Och Kai Gullmars förnamn stavas just så, med i, inte med j. Slarvigt av redaktionen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home