Tuesday, December 19, 2023

Haft att göra minsann

Lite småfullt upp idag faktiskt. Knallade iväg för att fixa lite julklappsshopping på senförmiddagen (eller okej, det var nog tidig eftermiddag), vilket gick sådär då jag inte hittade det jag letade efter. Men finns fler ställen att titta på, så det är inget jag oroar mig för. Det lär ordna sig, och hittar jag inte det jag tänkt är det ju inte värre än att man får tänka om.

Sedan blev det bakning av mandelrullar på eftermiddagen. Det gick på det stora hela bra. Alla blev kanske inte så rörformade och visst var det några stycken som gick sönder när de skulle rullas och mest blev smulor, men hade förväntat mig att det skulle vara knepigare än det var. Tror att hemligheten är att inte grädda för många åt gången och att hitta det perfekta ögonblicket när de fortfarande är mjuka men inte så mjuka att de inte riktigt håller ihop när man börjar rulla. Kan väl också konstatera att receptets "cirka 40 stycken" var väl optimistiskt. Hade inget behövt kasseras hade jag nog kommit upp i kanske 20. Kan väl också nämnas att jag råkade göra smeten fel. Eftersom mjöl och mjölk stod efter varandra och skulle vara i samma mängd lyckades jag missa mjölken. Det gick uppenbarligen fint ändå, men visst, det var lite svårt att få smeten att koka upp...

Efter kakorna förberedde jag lite inför godismakande senare i veckan, och passade faktiskt på att göra en sorts godis redan nu. Eftersom jag ändå hade smält choklad att doppa rullarna i kändes det som slöseri att kasta det som blev över. Då var det lika bra att ta tillvara på det direkt. Och eftersom det finns familjemedlemmar som inte tycker om mandelmassa och jag själv gärna har mandelmassa i julgodiset känns det ändå schysst att göra en sort utan mandelmassa också. Och eftersom jag hann det nu sparar det ju in lite tid längre fram.

En rulle och en öl under kvällen. Så härligt att julölssäsongen är igång på allvar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home