Wednesday, December 13, 2023

Piss!

Bofors - AIK 3-4 (0-2, 3-2, 0-0)

Av kvällens match lär vi oss att det är svårt att vinna hockeymatcher om man hamnar i underläge med 0-4. Annars kan sägas att starten var rätt pigg, fram till att AIK lite turligt tog ledningen. Då tog de över matchbilden, och när de sedan fick in tvåan blev det total AIK-dominans. Därifrån och första halvan av andra perioden var BIK inte bra. Mardrömsstart på andra perioden med 0-3 i baken efter inte ens en minut, 0-4 några minuter därefter. BIK bytte målvakt, fick med sig en utvisning gjorde 1-4 i PP, och där hände något. 2-4 kom knappt två minuter senare och BIK började spela bra, fick momentum, verkade börja tro på det (för att låna ett uttryck från Degerfors). Det blev 3-4, började lukta kvittering och vändning. BIK fick en straff, AIK bytte målvakt, BIK bommade straffen. Hade vi gjort mål där tror jag vi hade vunnit den här matchen, hade inte AIK bytt målvakt tror jag vi hade vunnit. BIK låg på för en kvittering i tredje, men båda de inbytta målvakterna höll tätt och det gick som det gick. Som sagt, det är svårt att vinna när man släpper till 0-4 i baken.

Dock tycker jag man bör ta med sig andra halvan av matchen, att man trots allt var riktigt nära att ta ikapp det som vid 30 spelade minuter kändes fullkomligt hopplöst. När man fick momentum och inte hade något att förlora gick det från nästan plågsamt att titta på till något som skulle stå sig starkt mot i princip vilket lag som helst. Kan man fortsätta spela så kommer förlustsviten snart vara bruten.

För övrigt inte ofta man ser matcher där båda lagen byter målvakt. Synd bara att han som kom in i AIK:s bur fick hålla sin nolla.