Saturday, December 09, 2023

Skit!

Bofors - Brynäs 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Tycker ändå BIK gör en helt okej insats. Känslan är dock att de slarvade bort den här matchen. Dels för att vi hade så fruktansvärt svårt att göra mål, det tog någon tiondel sekunds för lång tid i avgörande lägen istället för att gå på instinkt, och emellanåt passade man när man borde skjutit eller sköt när man borde ha passat, plus lite otur med en puck som tog stolpe-ribba-ut, en som missade pucken när han fick ett perfekt läge att damma på ett slagskott och lite sådär. Men framförallt var det en väldigt onödig och korkad utvisning i offensiv zon som förstörde kvällen. BIK hade börjat tredje perioden rätt bra, Brynäs gjorde 0-2 i det pp:t och då kändes det liksom kört. Nästan så att han som drog på sig den borde få bjuda laget på fika på måndag som ursäkt. Men men, man får väl ta med sig att det spelmässigt ändå såg okej ut stora delar av matchen och försöka bygga vidare på det.

För övrigt lite märklig situation när en brynäsare efter slutsignalen i andra perioden drog på sig ett matchstraff för att ha knuffat en domare. Det i sig var inte så märkligt, men det vore spännande att få veta hur det kunde bli matchstraff på honom utan att det blev pp för BIK när tredje började. Säkert korrekt, det säger jag inget om, men det vore intressant att få höra hur det kan bli så.