Friday, December 29, 2023

Kanon!

Bofors - Kalmar 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Bra match av BIK. Borde egentligen ha avgjort den här matchen redan i första perioden med tanke på hur grymt mycket bättre än Kalmar vi var då och hur mycket vi skapade. Kalmar tog liksom timeout redan innan halva perioden gått och det fortfarande stod 1-1, det säger något om hur spelet såg ut. Men det blev seger till slut, och det är ju huvudsaken. Väl genomförd match på det stora hela. Målen man släpper in var dels ett jäkla flytmål med konstiga studsar (efter 28 sekunders spel kan nämnas), det andra efter en kombination av misstag och otur när en BIK-back tappade/missade pucken. Förhållandevis låg publiksiffra med tanke på att det var mellandagsmatch (en bit över 2600), men riktigt bra drag på läktarna. Gänget på sittplats som alltid är där i mellandagarna håller igång riktigt, riktigt bra.

Kan nämnas att Kalmar faktiskt hade ett mål som hade kunnat inneburit 3-3 inne, men det dömdes bort för hög klubba. Hade det blivit godkänt är det inte alls säkert att det här hade slutat lyckligt, trots att BIK var det klart bättre laget spelmässigt. Men riktigt, riktigt gött med en bra insats och tre poäng såhär i årets sista match.

På vägen hem höll jag på att bli tokig på folk som gick långsamt i bredd när det pga snövallar inte gick att gå förbi. Ska man absolut gå i bredd på en smal gångbana får man banne mig se till att pinna på lite grann, eller i alla fall ha koll och släppa förbi dem som kommer bakifrån.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home