Thursday, December 28, 2023

Ställa om siktet

"Flyttade" hem igen i dag efter att ha sovit hos föräldrarna några dagar nu över jul. Eftersom man ändå är hos dem rätt mycket kring jul blir det smidigare att sova där än att hålla på att flänga fram och tillbaka. Och det hör till på något sätt. Blir lite mer familjemys och julkänsla. Men skönt att komma hem till sig själv också såklart. Även om det innebär att man måste börja laga mat och diska och hålla på efter att ha sluppit sånt över julen.

Nu får man väl dock börja ställa om siktet mot nyår på allvar. Har börjat fila på både Nyårsskivan och den stora, traditionsenliga årslistan. Tänkte bläddra lite i pärmen med recept efter farmor imorgon för att se om jag hitta inspiration till nyårsmeny. Ska även till kontoret en sväng under morgondagen. Är väl egentligen inte jättesugen på det då jag brukar använda kompen jag jobbat in under hösten såhär i mellandagarna, men nu ska en kollega avtackas så då får man såklart gå dit. Även hockey imorgon kväll. Att säga att det blir fullt upp är väl att ta i, men i alla fall mindre lugnt än det varit de senaste dagarna.

Har hela dagen i dag gått runt med den där känslan av att vara olyckligt kär i ingen speciell (för att låna ett uttryck jag inte minns vem som myntade och inte orkar googla på). Man har ju sådana dagar ibland. I alla fall om man som undertecknad är något av en klåpare i kärleksaffärer. Inte den mest bekväma känslan såklart, men man vet att det är sådant som kommer och sedan går. Det är inte riktigt som när man var ung och sådär sturm und drang som hör ungdomen till, nu tar man det mer med jämnmod.

Har snöat ganska rejält igen i dag. Bra med tanke på att det nu ska bli mildare ett par dagar. Med påfyllningen finns förhoppningsvis en chans att snön ändå får ligga kvar tills kylan kommer tillbaka vid nyår.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home