Friday, September 27, 2013

En sista promenad

Ägnade förmiddagen åt att ta en promenad. En ganska lång promenad. En promenad i syfte att besöka vissa platser, gator och annat en sista gång. Men också att besöka platser, gator och annat där jag aldrig varit men länge tänkt att jag ska se vad som finns där. En sorts avsluts- eller cirkelslutningspromenad om man så vill. Jag gick förbi skolan, tog en sväng i skogdungen mittemot, gick ner mot stan, gick på gatan dit jag brukade ha utsikt på den tiden jag ibland åkte hit för att skriva tentor och då bodde på hotell, tog ett varv på kvarnholmen, korsade stortorget, köpte strumpor på Frans Hellqvist, tog ett varv på Baronen, gick Kom snart igen (ja, det finns en gata som heter så, fantastiskt namn), gick tillbaka längs muren, gick upp på muren, förbi den gamla bastionen där de ibland har föreställningar, upp mot och förbi larmtorget, förbi stället där jag brukade hyra film när jag bodde på hotell, förbi sjösjukan, gångvägen längs vattnet, förbi det mystiska gmla nedlagda sjukhuset på Lindö, förbi skolan en gång till och så hem igen, fast längs den väg jag brukade gå då vanliga vägen var avstängd. En ganska hyfsat promenad. Exakt hur långt vet jag inte, men det tog sisådär 2,5 timmar så det måste ha varit en rätt hygglig bit. Fram och tillbaka vanliga vägen till stan är 6-7 kilometer, och det tar 1-1,5 timme (inklusive tiden det tar att uträtta vad jag nu har för ärende på stan). Så uppemot en mil kanske?
Kände hur som helst som en fin promenad att göra. Då slipper man lämna med känslan att det finns platser man borde besökt och gator man borde gått på. Visst, jag kommer säkert komma på något jag missat, men överlag har jag hunnit med det mesta under den här veckan.

Ikväll ska jag ju dessutom gå och ta adjö av Popidyll. Jag ska gå dit och se Summer Heart spela. Tror det blir kanon. Popidyll är fint. Måste komma ihåg att putsa glasögonen innan jag går dit bara. Och ja, risken finns att jag kommer bli oerhört sentimental när det börjar närma sig att gå därifrån. Men det får vi ta då i så fall. Jag ska göra mitt allra bästa för att inte tänka på något annat än att bara ha en fantastisk kväll.

För övrigt dyker mina föräldrar upp om en stund. Hade, vilket jag nämnde i ett tidigare inlägg, hoppats (och utgått ifrån) att de skulle dyka upp först imorgon. Men de hade, utan att fråga vilket som passar mig bäst, bestämt sig för att åka hit idag. Och när de bestämt sig för något sådant är det nästintill omöjligt att få dem att ändra sig. Men man får gilla läget liksom. Bara jag kommer på ett sätt att få bort dem härifrån ett par timmar innan jag ska gå iväg så jag hinner dricka vin, lyssna på musik och ladda inför kvällen på det sätt jag vill. (ja, jag inser att jag framstår som fruktansvärt otacksam för att de kommer och hjälper till med flytten, men jag är väl en hemsk människa då).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home