Tuesday, July 29, 2014

Otrevlig väckning, strålande matiné

Väcktes av någon jäkla häcktrimmer i morse. Inte särskilt härligt. Det var någon/några här och klippte ner buskarna vid min balkong, runt bersån på gården (cirka tidernas mest överflödiga berså eftersom ingen någonsin använder den) och lite sånt. Det var väl kanske på tiden. Buskarna hade blivit rätt höga. Men på ett sätt lite tråkigt också. Det hade ju onekligen varit spännande att se hur höga buskarna hade kunnat bli. Men det fick vi inte veta, för nu klipptes de ned rätt rejält. Särskilt vid balkongen. Busken till vänster om balkongen var en bra bit ovanför räcket på balkongen förut. Nu är den kanske i nivå med golvet på balkongen eller så. Kändes helt plötsligt väldigt öppet när man var där ute nu. Man har ju liksom vant sig vid att inte riktigt synas från det hållet.

Hur som helst. Efter att jag hade tjurat färdigt om den obekväma väckningen kilade jag ner till Swedbank och såg till så att de satte in min löneutbetalning på mitt konto. Slog mig när jag var där att det var sjukt längesen jag var inne på Swedbank. Rätt naturligt i och för sig eftersom jag inte har Swedbank som bank, och dessutom bott på annan ort i flera år, men ändå. Det var rätt ombyggt mot hur jag minns det. Sist jag var där tror jag att de fortfarande hade en vanlig kassa med disk och kontanthantering. Nu var det de vanliga avslappnat fristående ståskrivborden som alla banker har nuförtin.

Och så har jag så klart tittat på den utmärkta matinéfilmen Atlantäventyret. Tror det var tredje gången jag såg den nu, och den var lika bra den här gången också.

På tal om matinéfilm såg jag förresten att gårdagens matiné Hans majestät får vänta finns på play. Den ligger kvar till 27/8, så titta på den om ni inte har sett den (eller se om den). Den är klart sevärd. Finns att se här: Hans majestät får vänta

0 Comments:

Post a Comment

<< Home