Tuesday, September 30, 2014

Surt

Björklöven - Bofors 4-3 sd (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

Att tappa 3-1 till förlust mot Björklöven är snudd på bedrövligt. Det enda som räddar det från omdömet bedrövligt är väl att det i alla fall blev en poäng.
Precis som tidigare under säsongen håller inte spelet i boxplay tillräcklig klass. 50% idag, det är alldeles på tok för dåligt. Björklöven gör tre av sina mål i numerärt överläge. Med ett acceptabelt boxplay hade det med andra ord blivit tre poäng idag. Så spelet i numerärt underläge bara måste snäppas upp.
Försvarsspelet överhuvudtaget måste snäppas upp. Som är det är nu släpper BIK in alldeles för mycket mål. Det är bara två lag i serien som släppt in fler mål, och då har Bofors en match mindre spelad. Det som ändå räddat BIK hittills är att vi också gjort mycket mål (bara ett lag har gjort fler). Men i längden håller det ju inte att läcka bakåt så som BIK gjort hittills. Och av de matcher jag sett är det framföralt försvarsspelet som fallerat. Det har ofta blivit rörigt i egen zon, och motståndarna har fått en hel del rätt billiga chanser. Samtidigt har väl kanske inte Modig i målet klivit fram och agerat matchvinnande vägg på samma sätt som målvakterna gjort de senaste säsongerna, men av det jag sett tycker jag inte man kan lasta honom för läckandet bakåt utan i slutet av dagen är det försvarsspelet som lämnat en hel del i övrigt att önska. Hade varit klart välkommet om våra tre långtidsskadade backar (och för den delen även Näsa) stod för ett mirakulöst tillfrisknande och var tillbaka typ direkt.

På tal om något helt annat (men fortfarande sportrelaterat) så har jag otippat nog varit i Kumla och tittat på speedway under kvällen. SM-finalen i speedway till på köpet. Fick frågan om jag ville hänga med, och jag hade inget bättre för mig så då kunde jag ju lika gärna åka med. Det var ganska roligt faktiskt (trots att det dröjda ända till ett av de sista heaten innan någon körde omkull). Stod nere vid staketet så man kom riktigt nära. Det gick undan rätt bra kan man säga.
Indianerna (hemmalaget) förlorade dock knappt efter att ha tappat en femetta på sista varvet i sista heatet. Vetlandas Tai Woffinden (tror det är så han heter) gjorde en jäkligt snygg omkörning och tog heatsegern. Så nu blir det tufft för indianerna att vända på det i returen. Det är i alla fall vad de som kan något sa, och jag ser ingen anledning att tvivla på det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home