Thursday, October 02, 2014

Fy fan

AIK - Bofors 5-3 (1-1, 1-0, 3-2)

Allts fan också. AIK hade inte vunnit en match hittills, och så lyckas de jävlarna naturlgitvis vinna just mot Bofors. Orkar inte.
Nu håller säsongen som hade potential att bli en av de roligaste någonsin plötsligt på att bli en av de värsta någonsin. Och lika plötsligt är det inför säsongen förväntade toppmötet mellan BIK och Västerås i nästa omgång istället ett bottenmöte, där laget som förlorar kommer ligga på kvalplats neråt. Det här håller ju liksom inte. Jag vidhåller att vi släpper in alldeles för många mål hittills. Framåt ser det okej ut både spelmässigt och enligt statistiken, men försvarsspelet måste måste måste måste måste bli ett par klasser bättre. Vi har våra tre mest rutinerade backar borta med långtidsskador, men det måste gå att täppa till bättre bakåt ändå. Sen lämnar naturligtvis special teams en hel del i övrigt att önska. Särskilt box play är rent bedrövligt (66% idag, drygt 60 totalt, bör ligga på minst 80), men PP har rent statistiskt inte heller varit någon höjdare hittills (15% totalt, näst sämst i serien, bör ligga på minst 20 för att vara ok). Av 29 insläppta mål såhär långt (näst flest i serien) har 15 släppts in med en man mindre på isen (överlägset sämst i serien). Förra året låg vi med i toppen i både PP- och BP-statistiken, och då låg vi med i toppen av serien. Nu ligger vi klart sist i BP och näst sist i PP, och återfinns således näst sist i tabellen. Nu har vi förvisso en match mindre spelad än de andra lagen och vinner vi den hängmatchen klättrar vi några placeringar, men det är ändå en klart mycket skakigare start på serien än vad de flesta hade trott och hoppats på. Det vill att till att de vinner några matcher på rad snart och vänder på det här, annars kan den här säsongen ta en ända med förskräckelse.
För övrigt borde den/de som gjorde så att alla skadade BIK:are blev skadade dömas till att bära tagelskjorta i all evighet.

På tal om något helt annat har jag haft tvättdag idag. Vis av erfarenhet bokade jag tvättstugan hela dagen. För ja, torkrummet är ju milt uttryckt sådär. Fast idag torkade det faktiskt bättre än det hade gjort förut. Men bättre att vara på den säkra sidan liksom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home