Saturday, October 04, 2014

Så jäkla gött!

Bofors - Västerås 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)

Riktigt gött med en seger. Men herrejisses vad kass domaren var idag. Inkonsekvent, olika bedömningsnivå för lagen, allmänt märkligt uppträdande överhuvudtaget. Han var hiskligt dålig. Hade han varit lika petig åt båda håll hade det förvisso varit frustrerande, men ändå ok. Nu släppte han mängder med grova förseelser från Västeråsare, men tog petiga skitutvisningar på BIK-spelare. Finns mängder av situationer som kan nämnas. En solklar hakning på Högga, ett litet bök vid en tekning där Västeråsspelaren är både roten och dne värsta syndaren men där domaren först säger åt enbart BIK-spelaren på skarpen, och sen bara står och tittar på när pucken släpps och Västeråsaren mer eller mindre brottar ner (och petar av hjälmen på) BIK:aren. Eller, för den delen, när en till synes hård crosschecking i ryggen efter avblåsning inte resulterar i något annat än två minuter per lag för det efterföljande (och i det läget mer eller mindre obligatoriska) slagsmålet. Från läktarplats såg det ut som att det nog borde ha varit matchstraff, och allra minst utvisning. Nej, han lät VIK komma undan med det mesta kändes det som. Samtidigt som det krävdes mycket mindre för att BIK skulle få en utvisning. Ibland började man nästan fundera om domarna har fått förhållningsorder att se till så att matcherna blir så jämna och spännande som möjligt. För stundtals fick VIK nästan bisarra favörer av domaren. Idag var Daniel Winge (domaren alltså) en sopa. Han lär verkligen inte vara nöjd med sin egen insats idag.  Det var något av det värsta jag sett. Annars brukar det vara enskilda domslut man är förbannad på, men här var hela domarinsatsen bara rutten. Och skulle han mot alla odds ändå vara nöjd med sin insats borde han byta karriär, för han var hiskligt dålig.
Hade helt klart varit kul att få höra hans kommentar efter matchen för att få veta hur han såg på olika situationer.

Nog om det. Riktigt skönt med en seger som sagt. Idag tyckte jag också att försvarsspelet var bättre än det varit tidigare. Det blev inte lika virrigt som det kunnat bli tidigare, och det bjöds just inte på några gratislägen. Något misstag blev det väl, men det blir det ju alltid. Överlag kändes det som att det fungerade bättre idag. Även spelet i box play kändes bättre idag. Visserligen gjorde Västerås båda sina mål i numerärt överläge, men då kom det ena i tre mot fem (där pucken oturligt nog studsade på handen på en back och in i mål), och det andra mest kändes som resultatet av missflyt. Så det är nog på rätt väg får vi hoppas.

Tittar man på matchstatisitiken så sköt Västerås några fler skott och hade något lite mer puck. Men jag tycker inte att det speglar matchen särskilt väl. Västerås hade kanske lite mer tid i offensiv zon, men överlag kändes BIK lite giftigare, och framförallt kändes det som att de hade hyfsad kontroll på grejerna i stort sett hela matchen efter att ha fått en tidigt tvåmålsledning. Sedan kommer nog en inte oansenlig del av de där extra skotten och lite extra puckinnehavet också av den sneda fördelningen av utvisningar. Spelar man mycket power play så blir det ju att man har en hel del puck, och att man skjuter lite mer.

Annars är det ju rätt roligt att Conny Strömberg fortfarande blir lika sur och grinig varje gång han får en tackling. Conny, du har spelat hockey på seniornivå i 20 år, borde du då inte hunnit lära dig att tacklingar är en del av spelet vid det här laget? Du gör dig bara löjlig när du kukar ur totalt så fort det gör lite ont eller någon står i vägen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home