Wednesday, December 31, 2014

Den traditionsenliga statistiken

Som vanligt avslutar vi året med lite statistik är på bloggen.

Med detta inlägg inkluderat har det nu skrivits totalt 12432 inlägg här. Det ger att jag under året skrivit 383 inlägg (något fler än jag hade gissat på faktiskt). Det ger i sin tur ett snitt på 1,049 inlägg per dag, vilket är 0,644 inlägg färre per dag än förra året. Således har jag i år alltså skrivit 235 inlägg färre än vad jag gjorde 2013.

Jämför man med 2009, som är det år då jag skrivit allra mest här i bloggen, ser man en ganska dramatisk minskning av antalet skrivna inlägg både per år och dag. Det året skrev jag 5,68 inlägg i snitt per dag (2073 under året), alltså mer än fyra inlägg fler per dag än vad jag skrivit i år. En minskning på 81,6% om man så vill. Det är en avsiktlig minskning, där jag framförallt de senaste 2-3 åren dragit ner tempot rejält. Jag ligger fortfarande något högt med lite mer än ett inlägg per dag, men det är mycket en frukt av tidigare år då det blev lite av rutinen att logga in här och skriva ett (oftast ganska poänglöst) inlägg när jag slår mig ner vid datorn om kvällarna. Samtidigt är det ganska kul att ha de där dagliga (och emellanåt rätt slappt formulerade) "det här har jag gjort idag"-inläggen. De ger en möjlighet att gå tillbaka och titta när saker och ting inträffat, vad jag haft för mig och så vidare. Om det är intressant för någon annan än mig själv är väl dock tveksamt.

Vad som händer med inläggsfrekvensen under 2015 återstår att se. Det är lite det som är det roliga med de här statistikinläggen som alltid avslutar året.

Med det återstår väl egentligen bara att önska ett gott nytt år, och ett briljant 2015. En sammanfattning av det gånga året och ett par förhoppningar inför det kommande återkommer jag som sagt med inom de närmsta dagarna.

Gott nytt år!


PS. När jag skriver det här inlägget nästa år har den här bloggen funnits i tio år. Jösses Amalia vad tiden går.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home