Tuesday, December 30, 2014

Tillbaka hemma

Är nu alltså tillbaka hemma hos mig efter att ha tillbringat julen och några dagar till nere hos morsan och farsan. Blev väl ganska exakt en vecka där nere tror jag. Det har varit trevligt därnere, och skönt att slippa alla trista vardagsgrejer som matlagning, diskning, handling osv. Men nu var det nog dags att bege mig hit igen. Har en del som behöver göras före nyår (årsbästalistan exempelvis, och den traditionsenliga nyårsskivan), och då är det smidigare att vara hemma hos sig själv.

Så idag packade jag ihop mina grejer under dagen, sen stannade vi till här på vägen till hockeyn och lämnade av min väska och sådär, och sen blev jag avsläppt här efter hockeyn. Svårare än så behöver det inte vara att åka hem. Hade funderingar på om jag skulle knalla hit någon gång under dagen och att farsan då hade kunnat ta med min väska när han skulle hämta upp mig inför matchen. Men det hade bara känts flängigt, så jag kom fram till att jag gott kunde vara kvar där nere under dagen. Typ titta på dagens matiné (den strålande Oss baroner emellan, en av mina favoriter i genren), spela lite hockey och ta det allmänt lugnt. Och eftersom jag åt där slipper jag ju ha massa disk stående imorgon. Inte illa det inte.
Har som sagt trivts bra nere hos morsan och farsan under den vecka jag var där, men det är inte utan att det var rött gött att sjunka ner i soffan och dricka en julmust efter matchen.

Bör väl dock erkännas att jag varit här ett par gånger även under julen och dagarna efteråt. Var här och slog på blink på ljusslingan på julaftons förmiddag, på eftermiddagen agerade jag chaufför när farsan var tomte hos en moster som bor här i närheten så då kilade jag upp hit och väntade tills han var klar istället för att åka fram och tillbaka (tog en must och lyssnade på lite julmusik under tiden, inte helt otrevligt om man säger så), stängde av blinket på ljusslingan i lördags, och så har jag varit här och hämtat/lämnat lite grejer emellanåt också. Åkte exempelvis hit på juldagen och lämnade spegeln jag fick i julklapp. Var svårt att hitta något bra ställe att ställa den på där nere där den inte var i vägen eller riskerade att välta eller nåt, och eftersom det var en så smal sak att åka hit med den fanns ju ingen anledning att inte göra det.
Hur som helst. Några turer hit har det alltså blivit senaste veckan. Men jag har inte varit här mer än som mest 20-30 minuter åt gången. Oftast inte mer än kanske 2-3 minuter. Fast nu är jag alltså tillbaka igen.

Träningsvärk efter gårdagens skridskoåkning? Förvånansvärt nog inte. Lite grann i ljumskarna (det är lite stelt att sitta med benen i kors), men annars har jag inte känt något. Skönt det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home