Tuesday, January 06, 2015

Illa

Men va fan då. Inget ont om Slovakien, men Sverige SKA vara bättre. En medaljmatch mot Slovakien SKA vi inte förlora. Usel insats idag igen.

Fast man borde kanske haft det på känn. Svenskarna siktade stenhårt mot final när det blev semifinal. Att det blev bronsmatch var en besvikelse. Det var inte matchen de ville spela. För slovakerna däremot var bronsmatch en framgång. De tyckte det var toppen att få gå ut och spela om ett brons. Samtidigt hade de ingenting att förlora. Med sådana förutsättningar är det ju tyvärr inte helt ovanligt att det går illa.

Precis som igår hade nog Sverige behövt göra första målet för att vinna. Då hade de fått lite medvind och kunnat spela ut, samtidigt som slovakerna kanske inte hade orkat ta i det sista för att vända utan blivit lite nöjda och bekväma med fjärdeplatsen (som i sig hade varit en framgång för Slovakien). Nu fick istället Slovakien ett tidigt övertag (tvåmålsövertag dessutom) och all den energi, offervilja och medvind det förde med sig. Trodde att Sverige skulle lyckas vända när de gjorde 2-2, men de fick inte riktigt till det. Sen kom den där olycksaliga utvisningen precis i slutet av andra (utvisningen är inte mycket att säga om, men matchstraff skulle det absolut inte ha varit i mina ögon, horribel bedömning där), och då gick det ju som det gick. Vi vet ju att tjeckiska och slovakiska lag är jäkligt svåra att spela mot när de har ledningen, och så också idag uppenbarligen.

Rent spelmässigt tycker jag att Sverige precis som igår och i viss mån i kvartsfinalen var jäkligt dåliga på offensiv blålinje. De tappades puckar, blev för omständligt, tog för lång tid, spelades krångligt. Just krångligheten omständligheten var väl i och för sig genomgående på hela banan (hade gärna sett lite enklare spel emellanåt, om så bara för att variera spelet lite), men jag upplevde att det var särskilt framträdande på blålinjen. Där finns, som det heter, definitivt något att jobba på.

Bara att hoppas nu att de som är med igen nästa år dels lär sig något av den här turneringen, och framförallt att de lyckas omvandla det här nederlaget till drivkraft och revanschlusta. Gör de det samtidigt som de får ytterligare ett års utveckling, då kan det bli en kul turnering nästa gång.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home