Thursday, May 19, 2016

Hundvaktandet

Var alltså hundvakt idag. Gjorde som jag tänkte och tog upp Garbo, farmors hund heter så, hit under eftermiddagen. Det var inga problem alls, visst fick jag rycka till lite i kopplet ett par gånger när hon ville gå åt ett helt annat håll än vi skulle men större svårigheter än så var det aldrig. När vi började närma oss mitt hus, och för den delen även när hon kom in i lägenheten, verkade hon rentav tycka att det var ganska kul att få upptäcka nya platser. Sen låg hon väl mest på golvet och småsov medan jag satt på soffan och läste tills det var dags att gå tillbaka med henne. Det mest dramatiska var väl att jag strax efter att vi kommit in upptäckte att hon hade tre fästingar som kröp omkring i pannan och som jag fick plocka bort och spola ner i avloppet (standardlösning för att bli av med äckliga kryp).

Tittade på såklart på kvartsfinalen i hockey-vm under kvällen. Det var ju ingen munter historia direkt. Som jag varit inne på förut tyckte jag Sveriges spel stora delar av matchen, och då kanske framförallt sista perioden (när det iofs redan var kört, men ändå), påminde en hel del om hur BIK spelar när de spelar som sämst. Slarvig försvarsspel, dåliga passningar, dräll med pucken, trubbigt anfallsspel och uselt power play (6 mot 3 i två minuter ska bara vara mål även om man ligger under med 4-0 och matchen redan är körd). Sen är det i grunden ingen skam att åka ur i kvarten om man som idag gör det mot en av toppnationerna, det är ändå 5-6 lag som hör till den toppen och bara fyra kan spela semifinal, men 6-0 är lite för stora siffror.
Men jaja, vänta bara till World Cup. Då jävlar ska vi visa var skåpet ska stå. Kan redan se framför mig hur Erik Karlsson bombar in avgörandet i den fjärde förlängningsperioden i finalen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home