Tuesday, May 10, 2016

Rätt blekt

Jodå, jag var enkelspårig och hängde på balkongen idag också. Det var så gött att jag faktiskt satt kvar ädr ute och hoppade över dagens mer än utmärkta matiné På liv och död (1943). Men jag har sett den i alla fall 2-3 gånger förut, så jag tyckte det var tillåtet för mig att inte titta den här gången. Så istället satt jag där ute och bläddrade igenom tidningen, njöt av solen, smuttade på ett glas vin och lät tankarna vandra iväg i funderingar och planer och drömmar. Som man gör. Dock hade jag inte tropikhjälmen på mig idag. Tyckte det räckte med frottékepsen för att skydda huvudet mot solen.

Och ikväll var det alltså semi 1 i esc. Var väl ungefär som vanligt, rätt bleka och ointressanta låtar. Kroatien var bra, och Österrikes låt blev  bra för att den sjöngs på franska (sådär överlag borde ju alla låtar sjungas på franska), men i övrigt var det väl rätt mycket av ett rövgäng. Några riktigt fruktansvärda (Montenegro, Bosnien & Hercegovina, Grekland, i någon mån Cypern), någon typiskt småbisarr (San Marino) och annars mest olika grader av blaha. Som det brukar vara. Resultatet var väl i det stora hela ganska väntat, men hur någon vid sina sinnens fulla bruka kan rösta på Ungern förstår jag inte.
Det traditionsenliga twittrandet gick väl hyfsat för att vara första semifinalen. Fick in ett par snygga formuleringar, men som ofta såhär i första programmet kände jag inte den där riktiga schvungen varken i formuleringar eller observationer. Men så brukar det som sagt vara, sen går det bättre och bättre fram till finalen. Så framemot lördag ska jag nog hitta den riktiga formen.

Imorgon ska jag tvätta. Det ser jag inte alls fram emot. Men det behöver göras, och det brukar gå bra bara man tar sig upp och kommer igång. Och dessutom, om jag är uppe några timmar tidigare får jag ju mer tid till att hänga på balkongen. Det är ju inte så dumt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home