Sunday, May 22, 2016

Sallad på taket

Häromdagen när jag var ute på promenad åkte det förbi en bil med en plocksallad på taket. Det var festligt. Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det.

Skönt hur som helst att Finland förlorade vm-finalen. När det kommer till landskamper är Finland för mig vad Örebro är i klubblagshockey. Derbymotståndaren. Ärkerivalen. Det där laget man önskar all sportslig olycka. Det där laget man mår dåligt när det går bra för. Det där laget man djupt och innerligt avskyr. Så det var skönt att de inte tog guld.

Det är ganska varmt här inne just nu. Det blir ofta det när temperaturen stiger utomhus. Dålig isolering antar jag. Luftkonditionering vore inga fel. Bortsett från att det förbrukar oförsvarliga mängder energi är klart. Det är ett ganska stort fel.

Morsan och farsan var nyligen i Berlin. Därifrån hade de köpt med sig choklad, en liten flaska mousserande och en flaska vin i present. Trevligt. Det ska avnjutas när tillfälle därtill ges.

Undrar om hen med salladen på taket någonsin upptäckte att det var där salladen fanns, eller om den åkte av innan slutdestinationen nåtts. Det kommer jag nog aldrig att få veta. Jag kan bara fantisera om varför den hamnat där, vilka effekter det fått, vem personen som glömde salladen på biltaket är, och så vidare.

Snart är det ny vecka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home