Saturday, August 20, 2016

Missad höjdpunkt

Inte sjutton fick vi se finalen i rytmisk gymnastik inte. Undangömt i någon obskyr jäkla extrakanal. Jävla Viasat. OS till SVT nu! Fast idag visade de ju åtminstone andra tävlingar (eller well, studioprogram) och inte något annat bjäfs istället. Det är väl i alla fall ett litet fall framåt. Men jag är ändå sur. På förhand var ju den rytmiska gymnastiken det jag såg fram mest emot att se. Jag såg det under förra OS och blev helt fast. Det var fantastiskt att titta på. Grymma prestationer, estetisk fulländning, skicklighet som fick en tappa andan. Den som kallar Zlatan eller Messi eller någon annan fotbolls- eller basket- eller bandy- eller handbollsspelare eller vad som helst för bollgeni har aldrig tittat på bollmomentet i rytmisk gymnastik. Där har vi de riktiga bollgenierna. Det är makalöst att titta på. Fast nu fick vi ju inte se det den här gången. Avgå alla!

Blev väl dock inte riktigt så sur som jag hade kunnat bli. Var fortfarande upprymd över Jenny Rissveds mountainbikeguld. Grymt! Visst hade man snappat upp att hon skulle ha chans på en medalj en bra dag. Men guld. Och i utklassningsstil dessutom. Jösses. Underbart! Alla guld är goda men fan vet om inte överraskningsguld är de godaste.

Gårdagens fotbollsfinal? Surt såklart. Men någonstans förstod man ju att det skulle bli förlust redan när det blev klart att vi skulle få möta Tyskland. När man sedan såg att Sverige spelade i gult kändes det väl ännu mer som att det började lukta silver (de spelade i blått mot både USA och Brasilien, sådant ska inte underskattas). Men ändå jävligt surt. På det hela taget en grym insats sett över hela turneringen är klart, men jag har svårt att känna den där riktiga glädjen över ett silver. Är man i final är det ju guldet man vill ha.

Nåväl, på tal om något annat än sport ar jag nere en sväng på stan idag. Behövde köpa makaroner och de bästa makaronerna har de på Willys. Kavajen jag såg häromdan fanns inte kvar. Lite synd, men då var det väl inte mening att jag skulle ha den. Däremot fick jag med mig lite böcker hem. Tog vägen förbi Spongs och handlade upp femhundringen jag fick för att ha agerat hundvakt förra helgen. Så nu har jag läsning för ett tag framöver. Gött det!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home