Tuesday, August 16, 2016

Imponerande

Ingen anmärkningsvärd dag egentligen. Vardagssysslor och balkong liksom. Fast har börjat läsa den både prisbelönta och oerhört rosade Allt jag inte minns. Har läst ganska exakt halva boken och kan inte göra annat än att stämma in i hyllningskören. Fantastiskt bra. Första sidan kanske något förvirrande innan man greppar den sanslöst snyggt genomförda berättartekniken som klipper mellan olika röster, men sedan är man fast. Jag är oerhört imponerad av vad JHK gjort rent skrivtekniskt och litterärt. Det är så oerhört skickligt. Sättet att berätta på ger det hela ett oerhört driv, nästan helt utan transportsträckor eller förklarande passager som saktar ner. Som sagt, den är så enormt skickligt skriven att jag inte kan sätta ord på det. Det är bara att lyfta på hatten och imponeras.
Och då har jag inte ens nämnt att berättelsen i sig är engagerande och fin och spännande och att man inte vill lägga ifrån sig boken för att man vill veta vad som kommer hända och vad som har hänt. Kan knappt bärga mig att få läsa även andra halvan. Men det blir nog först imorgon det.

Förresten, om man möter en överjävlig målvakt, varför satsar man inte på att "råka" dra ett stenhårt skott i huvudet på den så att det blir målvaktsbyte? (ja, jag kan ha tittat på första halvleken i handbollskvarten).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home