Thursday, August 18, 2016

Klädbyte och OS

Gick ner på stan för att byta ett par byxor. Fick dem i present för ett tag sedan men de passade inte riktigt så jag skulle byta dem. Provade några mindra storlekar, och de satt bra i midjan och över röven, men benen kändes för vida. Provade en annan modell. Där var benen helt okej, men de kändes alldeles för hängiga i röven. Så det slutade med att jag lämnade tillbaka byxorna och bestämde mig för att avvakta och se om det dyker upp någon modell som passar bättre längre fram. På väg ut fick jag se en rätt snygg kavaj som hängde på en reaställning och kostade sanslöst låga 150 spänn. Blev lite sugen men orkade då inte gå in i butiken igen, så jag bestämde mig för att om den hänger kvar nästa gång jag är på stan då är det meningen att jag ska ha den (och vice versa är klart).

Sedan råkade det bli en gammal hederlig OS-eftermiddag. Blev alltså sittande och tittade på OS mer eller mindre hela eftermiddagen. Hoppade lite fram och tillbaka mellan kanalerna och sporterna. Friidrott, taekwondo, brottning. Efter att jag ätit blev jag till min förvåning så uppe i avslutningen av volleybollmatchen mellan Serbien och USA att jag kom på mig själv med att tycka att det var galet spännande trots att jag inte höll på något av lagen. That's OS antar jag.

Kul med Sofia Mattssons brons efter knäskadan och allt sånt jox. Insatsen i bronsmatchen var ju riktigt grym. Avgöra på mindre än en halv minut i en medaljmatch i ett OS, det är makalöst gjort egentligen. Man fick lite känsla av att hon var förbannad över den sura förlusten i semifinalen och bara gick ut och mosade. Kul att se. Och ja, det var riktigt surt med förlusten i semifinalen och ja, jag var lite tjurig efter att ha sett den, men det behöver vi inte tänka på nu. Sjukt härligt brons. Håller tummarna för att Niktia Glasnovic blir inspirerad av det nu inför sin bronsmatch i taekwondo inatt.
Sedan kan vi kröna OS med guld till den andra taekwondotjejen (har glömt namnet på henne för tillfället, förlåt, jag är en hemsk människa), fotbollsdamerna och Petter Menning i kanot, och varför inte en skrällmedalj till Sofie Skoog i höjd också. Lovisa Lindh är väl tyvärr svårt att se att hon skulle ta medalj på 800 meter, men å andra sidan kunde ju Bradbury vinna OS-guld i shorttrack så man ska aldrig säga aldrig. Hästhoppningen är väl kvar att avgöras också, så där kan det gott få trilla in en medalj. Och så har vi såklart triathlon där vi håller tummarna för att Lisa Nordén får revansch för den snöpliga guldmissen i London. Jenny Rissveds i mountainbiketävlingen ska heller inte glömmas. Fan, om allt vill sig väl kan det bli riktig fest för Sverige nu de sista dagarna. Och då har vi inte ens nämnt att OS absoluta höjdpunkt, den rytmiska gymnastiken, inleds imorgon (final på lördag). Bara att hoppas att Viasat fattar vilken höjdpunkt det är och inte gömmer undan det i någon obskyr extrakanal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home