Monday, October 10, 2016

Långkoket

Föll sig inte bättre än att långkoket blev av idag. Det blev riktigt bra. En av de bästa köttgrytor jag kokat om jag får säga det själv, och då har jag ändå kokat en hel del bra grytor. Idag blev det nötkött, rödbeta, kålrot, champinjoner, grön paprika, rökt sidfläsk, rött vin (Tempranillo), lök, vitlök, lite olika kryddor och så ett kryddmått kakao som pricken över i. Synnerligen smarrigt.

I övrigt en inte jätteovanlig måndag. Matiné, promenad, tvätt av hår. Och så hann jag stå ute på balkongen en stund. Solvarmt och skönt invid väggen. Fast det blev bara en liten stund, sedan kändes matinén lite för lockande. Men annars hade det nog gått att hänga där ute en aktningsvärd stund sett till årstiden. Eller kanske inte ändå, för stundtals under filmens gång verkade molnen tätna och när inte solen låg på var det nog inte så himla jätteskönt där ute. Fast det är ju egentligen skitsamma.

Det där jag tjatat en del om de senaste dagarna återkommer jag till när jag hunnit formulera en del tankar och funderingar kring det i skrivna ord. Antagligen imorgon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home