Monday, November 07, 2016

Kontraster

För en månad sedan var balkongsäsongen ännu inte över. Den var inne på sina sista dagar, men det gick fortfarande att hänga där ute en stund på eftermiddagen. När solen låg på var det varmt och gott invid väggen, och för årstiden var lufttemperaturen också hög. Idag är det några minusgrader och snö. Växlingarna kan gå fort när de väl kommer.

För övrigt är det väl första gången på ganska många år som kylan och snön kommit såhär tidigt. Vad jag kan minnas har det varit plusgrader långt in i december de senaste åren. Men jag gillar det. Inte minst för att det är många som blir retade av det.

På tal om en månad sedan förresten. Tror att det idag är en månad sedan jag förgäves stod och väntade på hon i huset mittemot borta vid parken. Det sista försöket. Synd att hon inte dök upp, men det är ju inget att göra åt nu. Tiden går fort ibland. Det känns som vore det ett par veckor sedan.

Det utlovade inlägget om det kommer att komma, men det kan dröja. Nu har jag ju romanskrivandet att tänka på och som tar tid och energi. Det är ju ingen brådska.

Romanskrivandet ja. Det har gått framåt med en bit över 2300 ord idag också. Samtidigt har (det nästan obligatoriska) tvivlet börjat smyga sig på. Blir det vad jag hade tänkt? Håller det? Blir det inte skitkasst? Samtidigt vet jag ju att i det här läget är inte kvalitet det som är högst prioriterat. I nuläget handlar det bara om att skriva, att mata fram ord, få ner en råversion av berättelsen på papper (well, worddokument). Få fram något som går att jobba vidare på. Sedan kan man gå tillbaka och putsa och skriva om och lägga till och ta bort. Blåsa liv i texten och göra den tja, bra.
Fast kanske hänger också tvivlet ihop med att jag nu är på en plats i historien som kräver en del av mig rent känslomässigt. Då blir jag kanske mer känslig för självkritik och tvivel. Oavsett vilket fortsätter skrivandet imorgon. Det är bara att jobba på tills målet är uppnått.

Fick förresten en faktura från min internetleverantör idag. Den faktura där de lovat att dra av för att kompensera för att jag var helt utan internetanslutning några dagar i somras. Det hade de också gjort. Modiga 25 kronor hade de dragit av. Alltså herregud, det är nästan så jag trodde att de drev med mig. Den löjliga jävla skitsumman hade de ju lika gärna kunnat strunta i att dra av.
Jag förstår visserligen hur de kommit fram till den, för slår jag ut månadskostnaden per dag så motsvarar 25 spänn ungefär tre dygn. Det är logiskt på det sättet. Men samtidigt, med tanke på att tre dygn helt utan internetanslutning är ganska bekymmersamt och bökigt och ställer till det en del kunde de gott ha visat lite god vilja och dragit av lite till för sveda och verk. Ska nog ringa till dem här i veckan och se vad de har att säga. Det handlar inte om pengarna, det handlar om principen, som jag vill minnas att Hasse Alfredssons förvisso osympatiska karaktär uttrycker det i Den enfaldige mördaren.

25 spänn. Herrejösses. Kan inte finnas många marknadsföringskunniga i ledningen för det företaget.

För övrigt vidhåller jag att nya platsbanken är värdelös.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home