Monday, December 19, 2016

Plötsligt uppdykande utflykt

Hade egentligen tänkt blogga om att ett uteställe här i stan hade ansökt om att få ha öppet till tre på juldagen och nyår och att de fått avslag på grund av ganska dåliga argument från polisen. Fast påminn mig om det så tar jag det imorgon, för idag har det hänt andra grejer som är värt att skriva om.

Idag på dagen ringde telefonen. Det var ett företag jag sökte jobb hos för ett tag sedan som ringde för att be mig komma på intervju. Redan den här veckan. Så på onsdag blir det nu plötsligt en dagstur till Stockholm. Snabba ryck. Fick mer eller mindre panikboka biljetter. Himla kul så klart, även om det gör att jag får ändra planeringen av julförberedelserna en aning i och med att det nu kommer "försvinna" i princip en hel dag. Fast det kan det ju kanske vara värt.

En tanke som slog mig är dock att det egentligen är ganska tragiskt att jag valde att ta buss istället för tåg på ditvägen för att jag har en tid att passa. Jag gillar att åka tåg och det är bättre ur klimatsynpunkt, men tyvärr vågar man ju inte lita på att man inte blir sittande typ mellan Arboga och Köping. Just för tillfället känns bussen beklagligt nog mer pålitlig i det avseendet. Att det ska vara så himla svårt att bara bestämma att järnvägen ska rustas upp och att det ska byggas fler spår (och, för den delen, att SJ ska sluta vara vinstdrivande. Se järnvägen som den samhällsservice det är och återförstatliga hela skiten, fler statliga verk åt folket!), förstår det inte. Men nu blir det alltså buss dit upp. Sedan blir det dock tåg hem på eftermiddagen.

Och imorgon har jag en klipptid. Det känns ju som ett ganska passande sammanträffande får man säga.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home