Monday, December 05, 2016

Positiv känsla efter genomläsning

Blev färdig med första genomläsningen av romanmanuset idag. Tycker att det överlag höll ihop ganska så bra. Spontant var känslan att det nog är mindre som behöver åtgärdas än vad jag hade trott. Visst finns det avsnitt som behöver jobbas en del på för att få bättre flyt och mer liv (framförallt i andra halvan), men annars känns det mest som smågrejer. Några ställen där jag behöver fundera på om det finns ett bättre ord eller ändra en formulering eller så. Och så hitta rätt ord på de ställen där jag för att inte fastnabara skrivit typ "liknelse" eller "bra ord".

Det som kändes mest positivt var annars att några avsnitt som jag befarade kunde vara lite osammanhängande och babbliga och lite sisådär i största allmänhet i själva verket kändes riktigt bra och stringenta.

Så överlag känns det som sagt ganska bra. Som att jag kommer ha en läsbar version klar betydligt tidigare än vad jag hade trott. Men det får väl visa sig. Jag kanske läser igenom det en gång till och tycker att det är så värdelöst att jag vill skriva om allting.

Den där snuvan som ännu dröjer sig kvar får ju gärna försvinna snart.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home