Monday, May 22, 2017

Något kommer hända

Synnerligen lugn dag. Har egentligen inte ägnat mig åt något alls utöver det vanliga. Eller ja, det skulle väl vara att jag tittade på Tre Kronors guldfirande då (var inte TV4:s sändning ganska dålig?) och att jag därför åt en något senare middag än vad jag brukar.

Känns gött att de vann. Himla härligt till och med. Kostade faktiskt på mig en glass i eftermiddags för att fira. Och ett litet glas mousserande direkt efter matchen i går. Finns det en anledning att fira med att dricka bubbel ska man göra det, även om det råkar vara en ganska sen söndagskväll.

Kom förresten att tänka på en lustig grej förut idag. Varje gång utom 1991 som Sverige har vunnit hockey-VM under min livstid har det lite senare skett någon form av förändring i mitt liv:
1987 vann Sverige VM, på hösten föddes min syster syster.
1992 vann Sverige VM, jag började skolan.
1998 vann Sverige VM, jag började i högstadiet.
2006 vann Sverige VM, jag startade Klubb Perfektion.
2013 vann Sverige VM, jag flyttade från Kalmar.

Naturligtvis slump och det går självklart att peka ut mängder av liknande förändringar som skett utan att Sverige ens varit i närheten av att tv VM-guld i hockey. Men det blir ju mer spännande att tänka på det som ett lustigt samband eller att mitt liv på något sätt skulle vara intimt sammanbundet med Sveriges resultat i hockey-VM.
Och det är ju inte utan att man nästan blir lite nyfiken på vad som kommer hända den här gången.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home