Friday, May 19, 2017

Jösses så gott

En åtminstone på ytan ganska händelselös dag utan några större överraskningar. Läsning. Fredag. Något glas vin. Har tagit helg. Men maten jag gjorde idag. En improviserad pasta med ädelost. Jösses. Herregud. Jösses. Det blev så gott att jag blev fundersam på om det verkligen var jag som hade lagat det. Hur jag gjorde? Finhackade och brynte en schalottenlök, hällde över en skvätt vitt vin och lät det reducera, slängde i en halv tärning grönsaksbuljong, pressade i en vitlökslyfta, hade i en bit ädelost och lät den smälta ner, pressade i en vitlöksklyfta till, en skvätt grädde, en nypa basilika, lite parmesan, salt och peppar. Rörde ihop det med spaghetti. Klart basic, sjukt lätt och väldigt gott. Lär jag nog göra fler gånger.

När jag var ute på promenad shufflade jag musik i lurarna. Just som Den sista sången tonat ut började det regna. Det skulle man ju kunna tolka på både två och tre sätt.

Nu har jag precis tittat ikapp finalen av Kontrapunkt. Det programmet får de gärna göra fler säsonger av. Svårt, men bildande. Har lärt mig något nytt varje avsnitt. Underhållande dessutom, plus att det känns lyxigt med en hyfsat påkostad frågesport om ett sett till intresse och målgrupp egentligen ganska smalt område. Något sådant skulle aldrig TV4 göra. Program som Kontrapunkt behövs som en motvikt till all superfolklig mainstreamunderhållning som skyfflas ut.

På återseende.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home